Šport
11 ogledov

Djoković blizu poraza, šok za Davidenka

Nikolaj Davidenko je izpadel v drugem kolu Mastersa v Madridu. Žurnal24 main
Tretji nosilec Novak Djoković je po predaji nasprotnika napredoval v tretje kolo turnirja Masters v Madridu. Nekoliko presenetljivo pa sta izpadla Rus Nikolaj Davidenko in Fernando Gonzalez.
 

Madrid (ATP), 2. kolo

J.-W. Tsonga (FRA, 16) : M. Granollers (ŠPA) 3:6, 6:3, 7:6
R. Ginepri (ZDA) : N. Davidenko (RUS, 5) 4:6, 6:4, 6:4
D. Nalbandian (ARG, 7) : T. Berdych (ČEŠ) 6:2, 6:7, 6:1
R. Soderling (ŠVE) : I. Karlović (HRV, 14) 6:7, 6:7
G. Monfils (FRA)
: F. Gonzalez (ČIL, 12) 6:3, 6:4
N. Djoković (SRB, 3) : V. Hanescu (ROM) 6:7, 7:6, 3:1*
J. Nieminen (FIN) : J. del Potro (ARG, 9) 2:6, 2:4*
F. Lopez (ŠPA) : D. Ferrer (ŠPA, 6) 6:4, 7:6
S. Wawrinka (ŠVI, 10) : P. Kohlschreiber (NEM) 3:6, 7:5, 7:6
A. Roddick (ZDA, 8) : T. Robredo (ŠPA) 6:3, 6:4
R. Stepanek (ČEŠ) : R. Federer (ŠVI, 2) 3:6, 6:7
*- predaja

Drugi igralec sveta Roger Federer je brez resnejših težav napredoval v nadaljnje tekmovanje. Čeh Radek Stepanek je v prvem nizu osvojil le tri igre. Precej uspešnejši je bil v drugem nizu, ko je bil z nekdanjo številko ena svetovnega tenisa izenačen pri rezultatu 6:6. Možnost za tretji niz je zapravil v podaljšani igri, ki jo je dobil Roger Federer in si z 2:0 v nizih zagotovil dvoboj s Francozom Jo-Wilfiriedom Tsongo.

V drugem kolu Mastersa v Madridu je bil tretji nosilec Srb Novak Djoković zelo blizu predčasnega slovesa. 21-letnega Beograjčana je namreč precej namučil romunski tenisač. Victor Hanescu , ki je bil v karieri najvišje na lestvici ATP uvrščen leta 2005, ko je bil 35., in je na turnirjih za grand slam najdlje prilezel do tretjega kola, je namreč prvi niz dobil s 7:6. Da rezultat v prvem delu dvoboja ni bil le srečno naključje, je pokazal tudi izjemno izenačen drugi niz. Izid je bil izenačen vse do 6:6, potem pa je bil v podaljšani igri boljši zmagovalec odprtega prvenstva Avstralije. Odločilni niz je z vodstvom z 1:0 znova začel Romun, a je Djoković hitro izenačil, nato pa prešel v vodstvo s 3:1. Pri tem rezultatu je 27-letni Hanescu moral predati dvoboj.


Tsonga bo igral s Federerjem. © Reuters

 
Hladen tuš je doživel peti nosilec Nikolaj Davidenko , ki ga je v treh nizih s 4:6, 6:4 in 6:4 iz nadaljnjega tekmovanja izločil nepostavljeni Američan Robby Ginepri . 26-letnega tekmovalca s Floride bo v naslednjem kolu na drugi strani mreže pričakal še en nepostavljeni igralec, Francoz Gilles Simon , ki je izločil enajstega nosilca Jamesa Blaka . Tri nize za napredovanje je potreboval tudi finalist letošnjega odprtega prvenstva Avstralije Jo-Wilfried Tsonga . Od domačina Marcela Granollersa je bil boljši s 3:6, 6:3 in 7:6. V tretjem kolu bosta po zmagah nad Berdychom in Soderlingom nastopila še sedmi nosilec David Nalbandian in štirinajsti nosilec Ivo Karlović .

 

Preberite še ...

Gulbis namučil Nadala

Poleg Davidenka se je v drugem kolu poslovil tudi trikratni nosilec olimpijske kolajne, Čilenec Fernando Gonzalez . Gladko s 6:3 in 6:4 je bil od Južnoameričana boljši 22-letni francoski up Gael Monfils , ki se bo v tretjem kolu srečal z Andyjem Roddickom , ki je s 6:3 in 6:4 ugnal Španca Tommyja Robreda . V španskem obračunu je krajšo potegnil šesti nosilec David Ferrer , od katerega je bil tokrat s 6:4 in 7:6 boljši Feliciano Lopez .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.