Djoković lovi rekordni zaslužek

Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 8. mesto: Novak Djoković (Srbija) - Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 7. mesto: Roger Federer (Švica) - L Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 6. mesto: Roger Federer (Švica) - Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 5. mesto: Rafael Nadal (Španija) - Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 4. mesto: Roger Federer (Švica) - L Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 3. mesto: Roger Federer (Švica) - L Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 2. mesto: Roger Federer (Švica) - L Foto: EPA Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 1. mesto: Rafael Nadal (Španija) -
Srbski teniški igralec Novak Djoković je do julija letos na turnirjih zaslužil že 5.853.733 dolarjev in lovi Nadalov rekordni zaslužek 10.171.998 dolarjev iz lanske sezone.
Oglej si celoten članek

Novak Djoković, ki vse do polfinala Roland Garrosa letos ni poznal poraza, lovi rekordni zaslužek na teniških turnirjih v enem letu.

Trenutni rekorder je prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal, ki je lani samo s turnirskimi nastopi zaslužil 10.171.998 ameriških dolarjev. Djoković, ki je letos izgubil le enkrat v polfinalu OP Francije proti Rogerju Federerju, je na dobri poti, da se na ta način vpiše v zgodovino, saj je v prvi polovici leta zaslužil 5.853.733 ameriških dolarjev.

Pred drugim igralcem sveta sta še dva turnirja za grand slam, Wimbledon in OP ZDA ter štirje turnirji serije Masters: Montreal, Cincinnati, Šanghaj in Masters Cup v Londonu. Zmagovalcu prvega letošnjega grand slama OP Avstralije gre na roko tudi to, da se vsi turnirji razen Wimbledona igrajo na betonski podlagi. V igri ostaja še več kot sedem milijonov dolarjev, kolikor jih je namenjeno zmagovalcem preostalih letošnjih turnirjev.

Federer v karieri zaslužil več kot 63 milijonov dolarjev
Na večni lestvici teniških igralcev z največjim zaslužkom v karieri kraljuje Federer, ki je tudi po zaslugi rekordnih 16 osvojenih turnirjev za grand slam zaslužil 63.343.910 ameriških dolarjev. Sledi mu Američan Pete Sampras z zaslužkom 43.280.489 dolarjev, tretji je Nadal, ki je do zdaj zaslužil 41.768.862 dolarjev. Djoković je za Andrejem Agassijem na 5. mestu, zaslužil je 26.116.690 dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.