Šport
24 ogledov

Djoković lovi rekordni zaslužek

Lestvica največjih zaslužkarjev v enem letu: 8. mesto: Novak Djoković (Srbija) -
1/8
EPA
Srbski teniški igralec Novak Djoković je do julija letos na turnirjih zaslužil že 5.853.733 dolarjev in lovi Nadalov rekordni zaslužek 10.171.998 dolarjev iz lanske sezone.

Novak Djoković, ki vse do polfinala Roland Garrosa letos ni poznal poraza, lovi rekordni zaslužek na teniških turnirjih v enem letu.

Trenutni rekorder je prvi igralec sveta Španec Rafael Nadal, ki je lani samo s turnirskimi nastopi zaslužil 10.171.998 ameriških dolarjev. Djoković, ki je letos izgubil le enkrat v polfinalu OP Francije proti Rogerju Federerju, je na dobri poti, da se na ta način vpiše v zgodovino, saj je v prvi polovici leta zaslužil 5.853.733 ameriških dolarjev.

Pred drugim igralcem sveta sta še dva turnirja za grand slam, Wimbledon in OP ZDA ter štirje turnirji serije Masters: Montreal, Cincinnati, Šanghaj in Masters Cup v Londonu. Zmagovalcu prvega letošnjega grand slama OP Avstralije gre na roko tudi to, da se vsi turnirji razen Wimbledona igrajo na betonski podlagi. V igri ostaja še več kot sedem milijonov dolarjev, kolikor jih je namenjeno zmagovalcem preostalih letošnjih turnirjev.

Federer v karieri zaslužil več kot 63 milijonov dolarjev
Na večni lestvici teniških igralcev z največjim zaslužkom v karieri kraljuje Federer, ki je tudi po zaslugi rekordnih 16 osvojenih turnirjev za grand slam zaslužil 63.343.910 ameriških dolarjev. Sledi mu Američan Pete Sampras z zaslužkom 43.280.489 dolarjev, tretji je Nadal, ki je do zdaj zaslužil 41.768.862 dolarjev. Djoković je za Andrejem Agassijem na 5. mestu, zaslužil je 26.116.690 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.