Djoković melje vse pred seboj

Foto: Žurnal24 Novak Djoković je proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu vpisal že 22. zaporedno z
Novak Djoković še naprej igra v življenjski formi. Na mastersu v Miamiju se je brez večjih težav prebil v polfinale, potem ko je s 6:4 in 6:2 premagal Kevina Andersona.
Oglej si celoten članek

Drugi lopar sveta Srb Novak Djoković v letu 2011 ostaja neporažen. Do živega mu (pričakovano) ni mogel niti Južnoafričan Kevin Anderson, ki ga je Djoković v četrtfinalu mastersa v Miamiju ugnal s 6:4 in 6:2. Za Srba je bila to že 22. zaporedna zmaga v letošnjem letu, s katero se je še bolj približal rekordu legendarnega Čeha Ivana Lendla, ki je leto 1986 začel s 25 zaporednimi zmagami. Nazadnje je Djoković izgubil proti Švicarju Rogerju Federerju zdaj že daljnega 27. novembra lanskega leta na zaključnem turnirju v Londonu. Trenutno najbolj vroč igralec na svetu se bo v polfinalu pomeril z Američanom Mardyjem Fishem. Slednji je bil v četrtfinalu s 7:5 in 6:2 boljši od Španca Davida Ferrerja. Fish bo na ponedeljkovi najnovejši lestvici ATP prvič prehitel rojaka Andyja Roddicka in postal najvišje uvrščeni Američan. Preostala dva polfinalista bosta znana ponoči. V prvem četrtfinalu bosta loparje prekrižala Rafael Nadal in Tomas Berdych, v drugem pa Roger Federer in Gilles Simon. V primeru zmage se bosta Nadal in Federer srečala v polfinalu.

Azarenka presenetila Belgijko

Kim Clijsters, druga nosilka in branilka naslova teniškega turnirja WTA v Miamiju z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev, je nastope končala v četrtfinalu. Belgijko, tudi drugo igralko sveta, je namreč gladko v dveh nizih (dvakrat s po 6:3) izločila osma nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka. Azarenka se bo za vstop v finale pomerila s tretjo nosilko Rusinjo Vero Zvonarjovo. Že pred Clijstersovo se je od nastopov v Miamiju predčasno poslovila tudi številka ena na svetu Danka Caroline Wozniacki. Andrea Petković, v Tuzli rojena najboljša nemška teniška igralka, je namreč v osmini finala pripravila veliko senzacijo in po slabih dveh urah in pol s 7:5, 3:6 in 6:3 izločila najboljšo igralko sveta.

Miami, masters ATP, četrtfinale:


Mardy Fish (ZDA/14) : David Ferrer (Špa/6) 7:5, 6:2

Novak Djoković (Srb/2) : Kevin Anderson (JAR) 6:4, 6:2

Miami, WTA, četrtfinale:

Vera Zvonarjova (Rus/3) : Agnieszka Radwanska (Pol/9) 7:5, 6:3

Viktorija Azarenka (Blr/8) : Kim Clijsters (Bel/2) 6:3, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.