Šport
17 ogledov

Djoković melje vse pred seboj

Novak Djoković je proti Južnoafričanu Kevinu Andersonu vpisal že 22. zaporedno z Žurnal24 main
Novak Djoković še naprej igra v življenjski formi. Na mastersu v Miamiju se je brez večjih težav prebil v polfinale, potem ko je s 6:4 in 6:2 premagal Kevina Andersona.

Drugi lopar sveta Srb Novak Djoković v letu 2011 ostaja neporažen. Do živega mu (pričakovano) ni mogel niti Južnoafričan Kevin Anderson, ki ga je Djoković v četrtfinalu mastersa v Miamiju ugnal s 6:4 in 6:2. Za Srba je bila to že 22. zaporedna zmaga v letošnjem letu, s katero se je še bolj približal rekordu legendarnega Čeha Ivana Lendla, ki je leto 1986 začel s 25 zaporednimi zmagami. Nazadnje je Djoković izgubil proti Švicarju Rogerju Federerju zdaj že daljnega 27. novembra lanskega leta na zaključnem turnirju v Londonu. Trenutno najbolj vroč igralec na svetu se bo v polfinalu pomeril z Američanom Mardyjem Fishem. Slednji je bil v četrtfinalu s 7:5 in 6:2 boljši od Španca Davida Ferrerja. Fish bo na ponedeljkovi najnovejši lestvici ATP prvič prehitel rojaka Andyja Roddicka in postal najvišje uvrščeni Američan. Preostala dva polfinalista bosta znana ponoči. V prvem četrtfinalu bosta loparje prekrižala Rafael Nadal in Tomas Berdych, v drugem pa Roger Federer in Gilles Simon. V primeru zmage se bosta Nadal in Federer srečala v polfinalu.

Azarenka presenetila Belgijko

Kim Clijsters, druga nosilka in branilka naslova teniškega turnirja WTA v Miamiju z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev, je nastope končala v četrtfinalu. Belgijko, tudi drugo igralko sveta, je namreč gladko v dveh nizih (dvakrat s po 6:3) izločila osma nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka. Azarenka se bo za vstop v finale pomerila s tretjo nosilko Rusinjo Vero Zvonarjovo. Že pred Clijstersovo se je od nastopov v Miamiju predčasno poslovila tudi številka ena na svetu Danka Caroline Wozniacki. Andrea Petković, v Tuzli rojena najboljša nemška teniška igralka, je namreč v osmini finala pripravila veliko senzacijo in po slabih dveh urah in pol s 7:5, 3:6 in 6:3 izločila najboljšo igralko sveta.

Miami, masters ATP, četrtfinale:


Mardy Fish (ZDA/14) : David Ferrer (Špa/6) 7:5, 6:2

Novak Djoković (Srb/2) : Kevin Anderson (JAR) 6:4, 6:2

Miami, WTA, četrtfinale:

Vera Zvonarjova (Rus/3) : Agnieszka Radwanska (Pol/9) 7:5, 6:3

Viktorija Azarenka (Blr/8) : Kim Clijsters (Bel/2) 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.