Djoković preživel, Rafa in Roger ne

Foto: Reuters Djoković cincinnati četrtfinale 2011 Foto: Reuters Rafael Nadal Foto: Reuters Mardy Fish Foto: Reuters Mardy Fish Foto: Reuters Mardy Fish Foto: Reuters Rafael Nadal Foto: Reuters Mardy Fish
Rafael Nadal in Roger Federer, drugi in tretji teniški igralec sveta, sta v četrtfinalu mastersa v Cincinnatiju doživela nepričakovan poraz proti Mardyju Fishu oziroma Tomasu Berdychu. Med četverico pa se je zavihtel Novak Djoković.
Oglej si celoten članek

Tomas Berdych, finalist Wimbledona iz leta 2010, si je na mastersu v Cincinnatiju priboril vstopnico v polfinale, potem ko je odpravil 16-kratnega osvajalca turnirjev za grand slam Rogerja Federerja s 6:2 in 7:6(3). To je za Čeha za tretja zmaga nad velikim Švicarjem v zadnjih štirih dvobojih. Četrtfinale pa je preživel Novak Djoković, svetovna številka ena. Ugnal je Gaela Monfilsa s 3:6, 6:3, 6:3. Dvakratni finalist Cincinnatija iz Srbije ima tako z Monfilsom izvrstno razmerje zmag 8:0. Oba zmagovalca bosta med seboj obračunala za finale.

Mardy Fish je vpisal svojo prvo zmago proti številki dve svetovnega tenisa, Rafaelu Nadalu. V zadnjem času izjemno razpoloženega Američana od finala loči Britanec Andy Murray, ki je v prvem četrtfinalu brez večji težav odpravil Francoza Gillesa Simona.

Fish je v dvoboj z Nadalom krenil s slabo popotnico, saj je pred tokratnim obračunom izgubil prav vseh šest medsebojnih obračunov. A še enkrat več se je izkazalo, da se na stari slavi ne da živeti. Fish je Nadala, ki je imel tudi nekaj težav s stopalom, s pomočjo izjemnega serviranja ugnal s 6:3 in 6:4.


Fishu je v prvem nizu odločilni brejk uspel v četrti igri, ko je sprva izzval sokolje oko, ki je odločilo v njegovo korist. Nato pa je Nadal nepričakovano naredil dvojno napako in oddal svoj servis. Španec je imel v deveti igri priložnost, da se vrne v igro, a je Fish znova serviral odlično in dobil prvi niz. V drugem nizu je Fish Nadalu servis odvzel v peti igri. Tudi tokrat je imel Rafa v deveti igri priložnost za povratek, vendar se je Fish vrnil in v naslednji igri brez izgubljene točke po uri in 39 minutah v velikem slogu prišel do prve zmage proti Nadalu.

Marija že v polfinalu

V ženskem turnirju WTA z nagradnim skladom 2,05 milijona dolarjev sta znani že dve polfinalistki. Četrta nosilka Rusinja Marija Šarapova je odpravila deseto nosilko Avstralko Samantho Stosur s 6:3, 6:2, druga nosilka Rusinja Vera Zvonareva pa je bila boljša od nepostavljene slovaške igralke Daniele Hantuchove s 6:3, 7:6 (6).

Cincinnati, ATP, četrtfinale (M):

N. Djoković (Srb, 1) : G. Monfils (Fra, 6) 3:6, 6:4, 6:3
Tomas Berdych (Češka, 8) : Roger Federer (Švi) 6:2, 7:6(3)
Mardy Fish (ZDA/7) : Rafael Nadal (Špa/2) 6:3, 6:4
Andy Murray (VBr/4)
: Gilles Simon (Fra/10) 6:3, 6:3

Cincinnati, WTA, četrtfinale (Ž):

Marija Šarapova (Rus/4) : Samantha Stosur (Avs/10) 6:3, 6:2
Vera Zvonareva (Rus/2) : Daniela Hantuchova (Slk) 6:3, 7:6
Andrea Petković (Nem/9) : Nadja Petrova (Rus) 7:5, 6:1
Jelena Janković (Srb/13) : Peng Shuai (Kit/16) predaja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.