Šport
18 ogledov

Djoković preživel, Rafa in Roger ne

Djoković cincinnati četrtfinale 2011
1/7
Reuters
Rafael Nadal in Roger Federer, drugi in tretji teniški igralec sveta, sta v četrtfinalu mastersa v Cincinnatiju doživela nepričakovan poraz proti Mardyju Fishu oziroma Tomasu Berdychu. Med četverico pa se je zavihtel Novak Djoković.

Tomas Berdych, finalist Wimbledona iz leta 2010, si je na mastersu v Cincinnatiju priboril vstopnico v polfinale, potem ko je odpravil 16-kratnega osvajalca turnirjev za grand slam Rogerja Federerja s 6:2 in 7:6(3). To je za Čeha za tretja zmaga nad velikim Švicarjem v zadnjih štirih dvobojih. Četrtfinale pa je preživel Novak Djoković, svetovna številka ena. Ugnal je Gaela Monfilsa s 3:6, 6:3, 6:3. Dvakratni finalist Cincinnatija iz Srbije ima tako z Monfilsom izvrstno razmerje zmag 8:0. Oba zmagovalca bosta med seboj obračunala za finale.

Mardy Fish je vpisal svojo prvo zmago proti številki dve svetovnega tenisa, Rafaelu Nadalu. V zadnjem času izjemno razpoloženega Američana od finala loči Britanec Andy Murray, ki je v prvem četrtfinalu brez večji težav odpravil Francoza Gillesa Simona.

Fish je v dvoboj z Nadalom krenil s slabo popotnico, saj je pred tokratnim obračunom izgubil prav vseh šest medsebojnih obračunov. A še enkrat več se je izkazalo, da se na stari slavi ne da živeti. Fish je Nadala, ki je imel tudi nekaj težav s stopalom, s pomočjo izjemnega serviranja ugnal s 6:3 in 6:4.


Fishu je v prvem nizu odločilni brejk uspel v četrti igri, ko je sprva izzval sokolje oko, ki je odločilo v njegovo korist. Nato pa je Nadal nepričakovano naredil dvojno napako in oddal svoj servis. Španec je imel v deveti igri priložnost, da se vrne v igro, a je Fish znova serviral odlično in dobil prvi niz. V drugem nizu je Fish Nadalu servis odvzel v peti igri. Tudi tokrat je imel Rafa v deveti igri priložnost za povratek, vendar se je Fish vrnil in v naslednji igri brez izgubljene točke po uri in 39 minutah v velikem slogu prišel do prve zmage proti Nadalu.

Marija že v polfinalu

V ženskem turnirju WTA z nagradnim skladom 2,05 milijona dolarjev sta znani že dve polfinalistki. Četrta nosilka Rusinja Marija Šarapova je odpravila deseto nosilko Avstralko Samantho Stosur s 6:3, 6:2, druga nosilka Rusinja Vera Zvonareva pa je bila boljša od nepostavljene slovaške igralke Daniele Hantuchove s 6:3, 7:6 (6).

Cincinnati, ATP, četrtfinale (M):

N. Djoković (Srb, 1) : G. Monfils (Fra, 6) 3:6, 6:4, 6:3
Tomas Berdych (Češka, 8) : Roger Federer (Švi) 6:2, 7:6(3)
Mardy Fish (ZDA/7) : Rafael Nadal (Špa/2) 6:3, 6:4
Andy Murray (VBr/4)
: Gilles Simon (Fra/10) 6:3, 6:3

Cincinnati, WTA, četrtfinale (Ž):

Marija Šarapova (Rus/4) : Samantha Stosur (Avs/10) 6:3, 6:2
Vera Zvonareva (Rus/2) : Daniela Hantuchova (Slk) 6:3, 7:6
Andrea Petković (Nem/9) : Nadja Petrova (Rus) 7:5, 6:1
Jelena Janković (Srb/13) : Peng Shuai (Kit/16) predaja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.