Djoković slavil doma

Foto: Žurnal24 Novak Djoković v letu 2011 ostaja brez poraza. (Foto: EPA)
Srb Novak Djoković je prišel do pete turnirske zmage letos. Na domačem turnirju v Beogradu je v finalu z 2:0 v nizu za letošnjo 27. zaporedno zmago premagal Španca Feliciana Lopeza.
Oglej si celoten članek

Drugi igralec s svetovne računalniške lestvice Novak Djoković je suvereno osvojil teniški turnir v Beogradu (nagradni sklad 373.200 evrov). V finalu je premagal Španca Feliciana Lopeza s 7:6 (4) in 6:2.

Za Djokovića, ki je na poti do 27. naslova v karieri, petega letos in 27. zaporedne zmage v letu 2011 (v četrtfinalu je ugnal tudi najboljšega slovenskega igralca Blaža Kavčiča), je turnir v teniškem centru Novak resnično domač. Poteka namreč na njegovih igriščih, v njegovem rojstnem mestu, direktor turnirja pa je kar njegov oče Goran.

23-letni Srb je za zmago prejel dobrih 66 tisoč evrov, s katerimi se bo približal štirim milijonom dolarjev, zasluženim v tej sezoni. V osemletni karieri je Djoković zaslužil že dobrih 24 milijonov dolarjev.

Estoril je Del Potrov
22-letni Juan Del Potro, ki je lani izpustil večji del sezone zaradi poškodbe zapestja, je tako dosegel drugo turnirsko zmago letos in deveto v karieri. Hkrati pa je zanj to šele tretja zmaga na pesku in prva po uvodnih dveh v Stuttgartu in Kitzbühlu. Del Potro je za zmago prejel 72.600 evrov in 250 točk ATP, s katerimi bo precej izboljšal dosedanje 46. mesto na računalniški lestvici.

Rus Nikolaj Davidenko je zmagovalec turnirja ATP v Münchnu. Sedmi nosilec turnirja z nagradnim skladom 450 tisoč evrov je v današnjem finalu premagal petopostavljenega Nemca Floriana Mayerja s 6:3, 3:6 in 6:1.

Davidenko je v bavarski prestolnici dosegel jubilejno 20. zmago na turnirjih ATP, na izbiro pa ima dve nagradi: ček v vrednosti 68.850 evrov ali kabriolet znane nemške avtomobilske znamke BMW.

Beograd, ATP, finale:

Novak Djoković (Srb/1) : Feliciano Lopez (Špa) 7:6 (4), 6:2

Estoril, ATP, finale:


Juan Del Potro (Arg/8) : Fernando Verdasco (Špa/2) 6:2, 6:2

München, ATP, finale:


Nikolaj Davidenko (Rus/7)
: Florian Mayer (Nem/5) 6:3, 3:6, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.