Šport
15 ogledov

Djoković slavil doma

Novak Djoković v letu 2011 ostaja brez poraza. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Srb Novak Djoković je prišel do pete turnirske zmage letos. Na domačem turnirju v Beogradu je v finalu z 2:0 v nizu za letošnjo 27. zaporedno zmago premagal Španca Feliciana Lopeza.

Drugi igralec s svetovne računalniške lestvice Novak Djoković je suvereno osvojil teniški turnir v Beogradu (nagradni sklad 373.200 evrov). V finalu je premagal Španca Feliciana Lopeza s 7:6 (4) in 6:2.

Za Djokovića, ki je na poti do 27. naslova v karieri, petega letos in 27. zaporedne zmage v letu 2011 (v četrtfinalu je ugnal tudi najboljšega slovenskega igralca Blaža Kavčiča), je turnir v teniškem centru Novak resnično domač. Poteka namreč na njegovih igriščih, v njegovem rojstnem mestu, direktor turnirja pa je kar njegov oče Goran.

23-letni Srb je za zmago prejel dobrih 66 tisoč evrov, s katerimi se bo približal štirim milijonom dolarjev, zasluženim v tej sezoni. V osemletni karieri je Djoković zaslužil že dobrih 24 milijonov dolarjev.

Estoril je Del Potrov
22-letni Juan Del Potro, ki je lani izpustil večji del sezone zaradi poškodbe zapestja, je tako dosegel drugo turnirsko zmago letos in deveto v karieri. Hkrati pa je zanj to šele tretja zmaga na pesku in prva po uvodnih dveh v Stuttgartu in Kitzbühlu. Del Potro je za zmago prejel 72.600 evrov in 250 točk ATP, s katerimi bo precej izboljšal dosedanje 46. mesto na računalniški lestvici.

Rus Nikolaj Davidenko je zmagovalec turnirja ATP v Münchnu. Sedmi nosilec turnirja z nagradnim skladom 450 tisoč evrov je v današnjem finalu premagal petopostavljenega Nemca Floriana Mayerja s 6:3, 3:6 in 6:1.

Davidenko je v bavarski prestolnici dosegel jubilejno 20. zmago na turnirjih ATP, na izbiro pa ima dve nagradi: ček v vrednosti 68.850 evrov ali kabriolet znane nemške avtomobilske znamke BMW.

Beograd, ATP, finale:

Novak Djoković (Srb/1) : Feliciano Lopez (Špa) 7:6 (4), 6:2

Estoril, ATP, finale:


Juan Del Potro (Arg/8) : Fernando Verdasco (Špa/2) 6:2, 6:2

München, ATP, finale:


Nikolaj Davidenko (Rus/7)
: Florian Mayer (Nem/5) 6:3, 3:6, 6:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.