Djokoviću finale in pet milijonov

Foto: Žurnal24 Novak Djoković je ob Rafaelu Nadalu sofavorit OP Francije v Parizu. (Foto: EPA)
Novak Djoković je postal šele drugi teniški igralec v zgodovini ATP, ki se mu je na zaključni turnir najboljše osmerice uspelo uvrstiti še pred OP Francije. Srb je letos zaslužil prek pet milijonov dolarjev.
Oglej si celoten članek
Djoković je tudi največji zaslužkar v letu 2011, saj mu je doslej v žep kanilo 5.430.433 dolarjev, medtem ko je Nadal zaslužil 2.656.239 ameriških zelencev.

Srbski teniški igralec Novak Djoković si je že zagotovil mesto v finalu ATP, ki bo od 20. do 27. novembra v Londonu. Triindvajsetletni Beograjčan je šele drugi igralec v zgodovini tenisa, ki si je mesto na zaključnem turnirju najboljših osmih igralcev v sezoni zagotovil že pred odprtim prvenstvom Francije v Parizu. To je doslej uspelo le še Špancu Rafaelu Nadalu leta 2009, prvemu igralcu na računalniški lestvici ATP.

Djoković je v tej sezoni naravnost neustavljiv. Zadnji poraz je doživel 27. novembra lani, ko je na zaključnem turnirju ATP v Londonu v polfinalu klonil proti Švicarju Rogerju Federerju, od takrat naprej pa je nepremagan.

S Srbijo je zmagal v finalu Davisovega pokala, na turnirjih pa je nanizal 37 zaporednih zmag in slavil na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, nato pa še v Dubaju, Indian Wellsu, Miamiju, Beogradu, Madridu in nazadnje v Rimu. Na zadnjih dveh turnirjih je premagal kralja peščenih igrišč in prvega igralca na svetu Nadala, zaostanek za njim pa je zmanjšal na zgolj 405 točk.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.