Šport
18 ogledov

Djokoviću finale in pet milijonov

Novak Djoković je ob Rafaelu Nadalu sofavorit OP Francije v Parizu. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Novak Djoković je postal šele drugi teniški igralec v zgodovini ATP, ki se mu je na zaključni turnir najboljše osmerice uspelo uvrstiti še pred OP Francije. Srb je letos zaslužil prek pet milijonov dolarjev.
Djoković je tudi največji zaslužkar v letu 2011, saj mu je doslej v žep kanilo 5.430.433 dolarjev, medtem ko je Nadal zaslužil 2.656.239 ameriških zelencev.

Srbski teniški igralec Novak Djoković si je že zagotovil mesto v finalu ATP, ki bo od 20. do 27. novembra v Londonu. Triindvajsetletni Beograjčan je šele drugi igralec v zgodovini tenisa, ki si je mesto na zaključnem turnirju najboljših osmih igralcev v sezoni zagotovil že pred odprtim prvenstvom Francije v Parizu. To je doslej uspelo le še Špancu Rafaelu Nadalu leta 2009, prvemu igralcu na računalniški lestvici ATP.

Djoković je v tej sezoni naravnost neustavljiv. Zadnji poraz je doživel 27. novembra lani, ko je na zaključnem turnirju ATP v Londonu v polfinalu klonil proti Švicarju Rogerju Federerju, od takrat naprej pa je nepremagan.

S Srbijo je zmagal v finalu Davisovega pokala, na turnirjih pa je nanizal 37 zaporednih zmag in slavil na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, nato pa še v Dubaju, Indian Wellsu, Miamiju, Beogradu, Madridu in nazadnje v Rimu. Na zadnjih dveh turnirjih je premagal kralja peščenih igrišč in prvega igralca na svetu Nadala, zaostanek za njim pa je zmanjšal na zgolj 405 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.