Dober odpor Sonc iz Domžal

Foto: twitter Helios Suns
Foto: twitter Helios Suns
Košarkarji Helios Suns so v 6. krogu lige prvakov izgubili z Banvitom s 53:60 (14:15, 27:29, 39:43).
Oglej si celoten članek

Košarkarji Helios Suns tudi po šestem krogu lige prvakov ostajajo pri eni zmagi. Če so lahko praktično na vseh prejšnjih tekmah upali na presenečenje, so bili tokrat že na papirju v podrejenem položaju. Njihov tekmec je bila vodilna ekipa turškega prvenstva in vodilno moštvo skupine A, Banvit, ki je v relativno izenačeni tekmi upravičil vlogo favorita in slavil s 60:53.

Turki, katere vodi slovenski strateg Sašo Filipovski, v ekipi pa sta tudi dva slovenska reprezentanta, Gašper Vidmar in Edo Murić, so do dveh točk prišli šele v zaključku tekme. Slabe štiri minute pred koncem so Domžalčani prišli do izenačenja (47:47), delni izid 8:0 pa je goste v 39. minuti pripeljal do najvišje prednosti na tekmi in zanesljive zmage.

Pri Banvitu je bil najboljši Vidmar, ki je dosegel 15 točk (met iz igre 6:8) in ujel 10 odbitih žog - Edo Murić ni nastopil, v vrstah Helios Suns pa je Brandyn Curry zbral 19 točk (trojke 5:8), Tomaš Kyzlink pa 15.

Domžalčani bodo naslednji dve tekmi v ligi prvakov odigrali v gosteh, in sicer naslednji teden na Češkem ter čez 14 dni v Solunu, naslednje domače srečanje pa jih čaka 13. decembra proti Monacu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.