Shiffrinova še korak bližje Vonnovi, Slovenki napredovali

Foto: Epa
Foto: Epa
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala tudi na drugem slalomu nove sezone v Leviju in ima na večni lestvici samo še šest zmag manj od rekorderke Lindsey Vonn.
Oglej si celoten članek

Slalomska kraljica Mikaela Shiffrin je popoln konec tedna v finskem Leviju kronala z drugo zaporedno slalomsko zmago. Američanka je v finalu ubranila vodstvo iz prve vožnje in slavila z 28 stotinkami prednosti pred Švicarko Wendy Holdener, ki je na drugo napredovala s četrtega mesta po prvi vožnji.

Na tretjem mestu je končala branilka malega kristalnega globusa Slovakinja Petra Vlhova (+0,68), četrta pa je bila druga po prvi vožnji Nemka Lena Dürr (+0,97). Prvo peterico je zaokrožila Švedinja Lara Hector (+1,42).

V finalu sta nastopili dve Slovenki. Ana Bucik, 17. po prvi vožnji, je napredovala po lestvici in si na koncu delila 13. mesto z Nemko Andreo Fliser (+2,34). Kar sedem mest je z drugo vožnjo pridobila Neja Dvornik, bila je 15. (+2,49).

V spodnjem delu startne liste je s številko 70 v prvi vožnji nastopila tudi Nika Tomšič, ki je svoj debi na črni progi končala že pred ciljem z odstopom. To je bil tretji start v svetovnem pokalu za Tomšičevo.

Shiffrinova se bliža Vonnovi

Shiffrinova je števec zmag v svetovnem pokalu že na začetku sezone 2022/23 premaknila na številko 76, s čimer jo od ženske rekorderke rojakinje Lindsey Vonn (82) loči šest zmag, od absolutnega rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka (86) pa deset zmag.

Nosilka velikega kristalnega globusa za skupno zmago v minuli zimi je po številu slalomskih zmag že nekaj časa rekorderka. V Leviju je osvojila svoji 48. in 49. zmago v tej disciplini. Drugi najuspešnejši slalomist Stenmark je ostal pri 40 slalomskih zmagah.

Karavana se bo preselila na drugo stran Atlantika, kjer bosta ob koncu tedna, 26. in 27. novembra, v Killingtonu, v ameriški zvezni državi Vermont, veleslalom in nato še slalom alpskih smučark.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.