Šport > Zimski športi
201 ogledov

Shiffrinova še korak bližje Vonnovi, Slovenki napredovali

Ana Bucik Epa
Američanka Mikaela Shiffrin je zmagala tudi na drugem slalomu nove sezone v Leviju in ima na večni lestvici samo še šest zmag manj od rekorderke Lindsey Vonn.

Slalomska kraljica Mikaela Shiffrin je popoln konec tedna v finskem Leviju kronala z drugo zaporedno slalomsko zmago. Američanka je v finalu ubranila vodstvo iz prve vožnje in slavila z 28 stotinkami prednosti pred Švicarko Wendy Holdener, ki je na drugo napredovala s četrtega mesta po prvi vožnji.

Na tretjem mestu je končala branilka malega kristalnega globusa Slovakinja Petra Vlhova (+0,68), četrta pa je bila druga po prvi vožnji Nemka Lena Dürr (+0,97). Prvo peterico je zaokrožila Švedinja Lara Hector (+1,42).

V finalu sta nastopili dve Slovenki. Ana Bucik, 17. po prvi vožnji, je napredovala po lestvici in si na koncu delila 13. mesto z Nemko Andreo Fliser (+2,34). Kar sedem mest je z drugo vožnjo pridobila Neja Dvornik, bila je 15. (+2,49).

V spodnjem delu startne liste je s številko 70 v prvi vožnji nastopila tudi Nika Tomšič, ki je svoj debi na črni progi končala že pred ciljem z odstopom. To je bil tretji start v svetovnem pokalu za Tomšičevo.

Shiffrinova se bliža Vonnovi

Shiffrinova je števec zmag v svetovnem pokalu že na začetku sezone 2022/23 premaknila na številko 76, s čimer jo od ženske rekorderke rojakinje Lindsey Vonn (82) loči šest zmag, od absolutnega rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka (86) pa deset zmag.

Nosilka velikega kristalnega globusa za skupno zmago v minuli zimi je po številu slalomskih zmag že nekaj časa rekorderka. V Leviju je osvojila svoji 48. in 49. zmago v tej disciplini. Drugi najuspešnejši slalomist Stenmark je ostal pri 40 slalomskih zmagah.

Karavana se bo preselila na drugo stran Atlantika, kjer bosta ob koncu tedna, 26. in 27. novembra, v Killingtonu, v ameriški zvezni državi Vermont, veleslalom in nato še slalom alpskih smučark.

Izide tekme si lahko ogledate TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice