Šport > Zimski športi
20764 ogledov

Konec sezone že pred začetkom, poškodbe so grozljive

Max Franz Epa
Avstrijski specialist za hitre discipline Max Franz je ob padcu na treningu utrpel odprt zlom leve noge in kompliciran zlom desne noge.

Avstrijski alpski smučar Max Franz se je huje poškodoval med treningom smuka v Copper Mountainu v ameriški zvezni državi Kolorado. Smučar z avstrijskega Koroškega si je zlomil obe nogi.

Nova tekmovalna sezona 2022/23 je za 33-letnika že končana, še preden se je začela, poročilo avstrijske smučarske zveze povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Po prvi pomoči na kraju dogodka so ga odpeljali v bolnišnico v Vailu, kjer je temeljit pregled pokazal odprt zlom leve noge, sestavljen zlom desne noge in raztrganino na desni roki.

Specialista za hitre discipline je v nedeljo že operiral Randy Viola, zdravnik ameriške smučarske ekipe.

Max Franz | Avtor: Epa Epa

Smučar iz Višprijske doline (Weissbriach) je na svetovnem prvenstvu leta 2017 v St. Moritzu osvojil bron v superveleslalomu. V svetovnem pokalu alpskih smučarjev je zbral deset uvrstitev na zmagovalni oder, od tega je trikrat zmagal, prvič decembra 2016 na smuku v Val Gardeni, novembra 2018 na smuku v Lake Louisu, decembra istega leta je zmagal tudi na superveleslalomu v Beaver Creeku.

Potem ko so zaradi pomanjkanja snega odpovedali smuka v Zermattu, bodo specialisti za hitre discipline sezono začeli konec meseca v Severni Ameriki, s smukom in dvema superveleslaloma v Lake Louisu v Kanadi, od 25. do 27. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice