Slovenija
14324 ogledov

Novo glede hude poškodbe v trampolinskem parku: Posredovati so morali gasilci

trampolin park Toni Konrad
V trampolinskem parku Woop! na Leskoškovi cesti v Ljubljani je oseba med športno aktivnostjo na trampolinu v soboto padla v jamo pod trampolinom in se poškodovala. Prvo pomoč so nudili v Gasilski brigadi Ljubljana, reševalci pa so jo nato odpeljali v bolnišnico, navaja uprava za zaščito in reševanje. Poškodovanec je v smrtni nevarnosti.

V ljubljanski gasilski brigadi za STA danes še niso mogli posredovati podrobnosti o nesreči, ki se je zgodila v soboto nekaj po 16. uri. Na Policijski upravi Ljubljana pa so pojasnili, da so bili o dogodku, v katerem je bila poškodovana oseba, obveščeni okoli 17. ure.

"Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je oseba v športnem parku, med treningom, padla med športne blazine in se huje poškodovala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Univerzitetni klinični center Ljubljana, njeno življenje pa je ogroženo," so odgovorili na povpraševanje STA. Policisti po doslej zbranih informacijah znakov kaznivega dejanja niso ugotovili.

Generalni direktor parka Woop! Miran Razoršek je za STA potrdil navedbe medijev, da je bil v nesreči udeležen "polnoletni profesionalni akrobat in član akrobatske skupine, ki prostore trampolinskega parka vsakodnevno uporablja za svoje treninge". "Nesrečo obžalujemo in poškodovanemu želimo čim hitrejše okrevanje," je poudaril.

Pojasnil je še, da je do nesreče prišlo ob napačnem pristanku v gimnastično jamo s penami med izvajajnjem zahtevnejšega elementa na trampolinu v profesionalnem delu parka, ki je namenjen izkušenim skakalcem in akrobatskim teningom. Ob tem so bili sicer po njegovih zagotovilih izpolnjeni vsi pogoji za varno uporabo in preventivni ukrepi.

Poškodovani je ob dogodku prejel takojšnjo pomoč zaposlenih, ki so ga nato tudi nemudoma predali ljubljanskim reševalcem, je sklenil Razoršek.

Črna kronika Ljubljana - najbolj aktualna črna kronika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.