Dobili prvi niz, blizu v tretjem

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili svojo uvodno tekmo lige prvakov. V Berlinu jih je s 3:1 (-26, 19, 26, 16) premagal nemški prvak Recycling Volleys Berlin
Oglej si celoten članek

Čeprav ACH Volley proti močni nemški ekipi ni pripravil presenečenja, pa se še zdaleč ni osramotil. S svojo igro so Ljubljančani dokazali, da v ligi ne bi smeli biti outsider, kot so nekateri predvidevali, ampak bodo nevarni in enakovredni tudi tekmecem, ki imajo precej večji proračun.

ACH, ki je bil odličen v bloku, tudi sprejema za tako raven tekmovanja ni imel slabega, je imel svoje priložnosti tudi za ugodnejši izid, predvsem velja to za tretji niz. Pri vodstvu 23:22 je imel v protinapadu možnost, da si pribori dve zaključni žogi, a jih ni izkoristil, za kar je sledila kazen.

"Vse je bilo tako, kot sem napovedal pred odhodom v Nemčijo. Vedel sem, da se bo z njimi dalo igrati, da niso nepremagljivi. Zadovoljen sem s pristopom, odnosom, borbenostjo, delno tudi z igro, a samim rezultatom ne morem biti. Vseeno pa se moramo zavedati, da smo igrali proti ekipi, ki je izredno visoka in tudi navajena takih tekem, tako da so napake v našem napadu povsem razumljive. Vseeno pa smo se jim tri nize odlično upirali, do točke nam je malo zmanjkalo, predvsem so nam manjkale izkušnje. A ne bomo obupali, še vedno imamo možnosti tudi za rezultatski uspeh v Ligi prvakov. Najprej se moramo dobro spočiti, pri tem naj bi svoje opravila tudi naša dolga klop, ki bo dobila priložnost v prvenstvu in pokalu, nato pa se pripraviti na naslednje tekme," je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Tomi Šmuc.

Naslednjo tekmo v tem tekmovanju bodo Ljubljančani odigrali 19. novembra, ko bo v Tivoliju gostovala poljska ekipa Asseco Resovia Rszezow.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.