Šport
6 ogledov

Dobili prvi niz, blizu v tretjem

Andrej Flajs ima z Blejci še enoletno pogodbo. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili svojo uvodno tekmo lige prvakov. V Berlinu jih je s 3:1 (-26, 19, 26, 16) premagal nemški prvak Recycling Volleys Berlin

Čeprav ACH Volley proti močni nemški ekipi ni pripravil presenečenja, pa se še zdaleč ni osramotil. S svojo igro so Ljubljančani dokazali, da v ligi ne bi smeli biti outsider, kot so nekateri predvidevali, ampak bodo nevarni in enakovredni tudi tekmecem, ki imajo precej večji proračun.

ACH, ki je bil odličen v bloku, tudi sprejema za tako raven tekmovanja ni imel slabega, je imel svoje priložnosti tudi za ugodnejši izid, predvsem velja to za tretji niz. Pri vodstvu 23:22 je imel v protinapadu možnost, da si pribori dve zaključni žogi, a jih ni izkoristil, za kar je sledila kazen.

"Vse je bilo tako, kot sem napovedal pred odhodom v Nemčijo. Vedel sem, da se bo z njimi dalo igrati, da niso nepremagljivi. Zadovoljen sem s pristopom, odnosom, borbenostjo, delno tudi z igro, a samim rezultatom ne morem biti. Vseeno pa se moramo zavedati, da smo igrali proti ekipi, ki je izredno visoka in tudi navajena takih tekem, tako da so napake v našem napadu povsem razumljive. Vseeno pa smo se jim tri nize odlično upirali, do točke nam je malo zmanjkalo, predvsem so nam manjkale izkušnje. A ne bomo obupali, še vedno imamo možnosti tudi za rezultatski uspeh v Ligi prvakov. Najprej se moramo dobro spočiti, pri tem naj bi svoje opravila tudi naša dolga klop, ki bo dobila priložnost v prvenstvu in pokalu, nato pa se pripraviti na naslednje tekme," je po tekmi dejal trener ACH Volleyja Tomi Šmuc.

Naslednjo tekmo v tem tekmovanju bodo Ljubljančani odigrali 19. novembra, ko bo v Tivoliju gostovala poljska ekipa Asseco Resovia Rszezow.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.