Šport
20 ogledov

ACH Volley v Berlin po presenečenje

Andrej Flajs ACH Volley Žurnal24 main
Odbojkarje ACH Volleyja čaka nocoj prva tekma letošnje lige prvakov. V Berlinu se bodo pomerili s šestkratnim in tudi aktualnim prvakom Nemčije, ekipo Recycling Volleys.

Ekipa Recycling Volleys ima letos velike načrte. To je potrdila z nakupom štirih novih igralcev, ti naj bi omogočili, da dvakratni zaporedni nemški prvak večjo vlogo odigra tudi v Ligi prvakov.

Kljub odlični postavi Nemcev pa v ljubljanskem taboru menijo, da niso nepremagljivi. "Vsi po vrsti so odlični igralci, slabe točke nimajo. A vseeno mislim, da se z njimi da igrati in tudi zmagati. Velike probleme nam sicer predstavlja priprava na tekmo. Nemci imajo tako kakovostne igralce, da vsako tekmo igrajo z drugačno postavo. Sam njihovo ekipo predvidevam, a zadeti jo je težko. Mislim, da sta še najbolj predvidljiva blokerja, najbrž bosta tekmo začela Kmet in Bontje, na sprejemu mislim, da bosta v startni ekipi Kromm in Touzinsky, na korektorju Caroll, na liberu Shoji, še najbolj pa me bega, kdo bo organizator igre," je dejal trener Tomi Šmuc, ki si je v posnetkih ogledal kar nekaj tekem Berlinčanov, tudi tri v prvenstvu. Dve so gladko dobili, v zadnji pa z 2:3 izgubili proti Friedrichshafnu.

Ligo prvakov sta v skupini C, v kateri igra ACH Volley, v torek odprla Asseco Resovia Rzseszow in Budvanska Rivijera, brez posebnih težav so s 3:0 (22, 15, 18) zmagali Poljaki, prvi favoriti skupine in prvi tekmeci Ljubljančanov v domači dvorani Tivoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.