Šport
16 ogledov

''Krvosesi in hijene so napadali''

Sport 05.11.2013 Luka Slabe trener, odbojka, liga prvakov, 3. krog, ACH Volley - Saša Despot
Odbojkarji ACH Volleyja so v torek v Murski Soboti še desetič zapored in skupno enajstič osvojili naslov državnega prvaka, s tem pa tudi rešili sezono, najbrž najtežjo v zgodovini kluba.


Ljubljanski klub že nekaj časa pestijo finančne težave, zaradi katerih je neredno izplačeval igralce. A ti so šli vodstvu kluba na roko, pozabili na denar in opravili svojo nalogo, kot so od njih pričakovali. Ne sicer stoodstotno, saj v Ligi prvakov letos niso navdušili, izgubili so tudi slovenski pokal, a najpomembnejša lovorika je v njihovih vitrinah, prav tako pa so osvojili srednjeevropsko ligo.

"Vsa čast fantom, da so v teh težkih razmerah zdržali do konca. Mislim, da je za nami uspešna sezona, v kateri smo imeli le dva rezultatska spodrsljaja, in sicer povratna tekma proti Bolgarom v ligi prvakov in v polfinalu slovenskega pokala. Vse drugo je šlo po načrtih, čeprav še zdaleč ni bilo lahko. Že proti Šoštanjčanom v četrtfinalu smo nepričakovano izgubili niz, se mučili proti Salonitu in tudi v finalu proti Panviti Pomgradu," je rezultatsko sezono ocenil trener Luka Slabe, ki pa ne more biti zadovoljen z vsem tistim, kar se je dogajalo okoli kluba.

''Na koncu smo praktično razpadali''

"V tem pogledu je bila sezona turbulentna, take si ne želim nikoli več in je ne privoščim nikomur. Na koncu smo praktično razpadali, krvosesi in hijene so napadali, pritiskali iz ozadja, a mi se kljub sovražnikom nismo dali. Ne na igrišču ne v klubu, niso se dali niti naši navijači in tisti, ki dihajo z nami. V decembru ni veliko manjkalo, da bi nas nekaj odšlo, a smo se dogovorili z vodstvom, da ostanemo, da omogočimo klubu, da na podlagi rezultatov poišče ljudi, ki so pripravljeni vlagati v odbojko. To smo storili, zdaj pa morajo svoje opraviti tudi oni," je dejal Slabe.

Trener si predvsem zaradi mlade družine želi ostati v klubu, a v takih razmerah zagotovo ne. Enako razmišljajo igralci, ki si želijo v tujino, tako da je vprašanje, kako se bo na koncu izteklo. "Sam oziroma moji zastopniki se pogovarjajo s klubi v tujini. Imam majhne otroke, želel bi ostati in delati tukaj, toda vodstvo kluba nam vsem mora zagotoviti normalne razmere. Zdaj si bom vzel dva dneva prosto, nato se posvetil reprezentanci, vmes pa se dogovarjal o prihodnosti. Sem mlad trener, takim je v Evropi težko, tako da bomo videli, kako se bodo stvari razpletle," je svoje poglede na položaj podal Slabe.

Odstotna predsednik in direktor upravnega odbora

Slabe je bil po osvojitvi naslova ob igralcih edini, ki je lahko odkrito spregovoril o položaju. Prejšnja leta sta bila ob slavju na zadnji tekmi vedno ob igralcih tudi direktor in predsednik upravnega odbora Aleš Jerala in Rasto Oderlap (res je, da se je slavilo v Radovljici, Ljubljani ali Kamniku, ki so bližje od Prekmurja), tokrat v Murski Soboti ni bilo nobenega. Slabe ju je sicer opravičil, češ da je prvi bolan, drugi pa ima službene obveznosti, a nekateri si njuno odsotnost vendarle razlagajo drugače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.