Dodatna zaščita za Francoze, Britanci bodo kot 007

Foto: EPA
Foto: EPA
Francoske športnike bodo na olimpijskih igrah v Sočiju varovale enote francoske državne policije in posebne enote žandarmerije. Britancem svetovali "skrivanje".
Oglej si celoten članek

Posebne varnostne ukrepe pred začetkom olimpijskih iger v Sočiju je v četrtek razkrila francoska ministrica za šport Valérie Fourneyron. Francozi so tako odgovorili na bojazni pred morebitnimi terorističnimi napadi, ki so v neposredni bližini Sočija zaznamovali zadnje tedne pred začetkom zimskih olimpijskih iger.

Ruski predsednik Vladimir Putin v bojni pripravljenosti drži kar 37.000 vojakov, toda to ni niti malo zmanjšalo napetosti ob črnomorskem letovišču.

Britanci kot 007

"Opravili smo nekaj priprav z našimi strokovnjaki in vse smo storili tako, da bodo naši športniki in navijači varni," je Fourneyronova za Le Parisien dejala o varnostnih ukrepih za 116 francoskih športnikov.

"GIGN (posebne enote žandarmerije) in RAID (policija) bosta ob boku športnikov, DGSE (zunanja obveščevalna služba) pa bo sodelovala z ruskimi oblastmi. Pazljivost bo na najvišji ravni."

O zanimivem ukrepu oziroma nasvetu poroča tudi britanski Sky News. Britanskim športnikom naj bi namreč svetovali, naj se v Sočiju "ne izpostavljajo", takrat, ko ni treba, pa naj tudi ne bi nosili obeležij reprezentance.

Plamenica v Severni Osetiji

Olimpijska plamenica je medtem iz dneva v dan bližje Sočiju; v teh dneh je v Severni Osetiji. A pot olimpijskega simbola bo v tem delu Rusije potekala v ledu in mrazu ter temperaturami krepko pod lediščem, danes pa jo bodo pozdravili v Vladikavkazu in Nalčiku.

Tiskovna predstavnica Severne Osetije Julija Starčenko je potarnala nad nenavadno nizkimi temperaturami – na nekaterih delih te regije se bodo spustile tudi pod –20 stopinj Celzija. Prebivalce je posvarila pred močnim sneženjem, v hribovitem delu pa obstaja tudi tveganje sprožanja snežnih plazov. Olimpijska bakla bo v Severni Osetiji do 3. februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.