Šport > Zimski športi
16 ogledov

Dodatna zaščita za Francoze, Britanci bodo kot 007

Soči olimpijske igre OI vojska helikopter prelet olimpijska vas EPA
Francoske športnike bodo na olimpijskih igrah v Sočiju varovale enote francoske državne policije in posebne enote žandarmerije. Britancem svetovali "skrivanje".

Posebne varnostne ukrepe pred začetkom olimpijskih iger v Sočiju je v četrtek razkrila francoska ministrica za šport Valérie Fourneyron. Francozi so tako odgovorili na bojazni pred morebitnimi terorističnimi napadi, ki so v neposredni bližini Sočija zaznamovali zadnje tedne pred začetkom zimskih olimpijskih iger.

Ruski predsednik Vladimir Putin v bojni pripravljenosti drži kar 37.000 vojakov, toda to ni niti malo zmanjšalo napetosti ob črnomorskem letovišču.

Britanci kot 007

"Opravili smo nekaj priprav z našimi strokovnjaki in vse smo storili tako, da bodo naši športniki in navijači varni," je Fourneyronova za Le Parisien dejala o varnostnih ukrepih za 116 francoskih športnikov.

"GIGN (posebne enote žandarmerije) in RAID (policija) bosta ob boku športnikov, DGSE (zunanja obveščevalna služba) pa bo sodelovala z ruskimi oblastmi. Pazljivost bo na najvišji ravni."

O zanimivem ukrepu oziroma nasvetu poroča tudi britanski Sky News. Britanskim športnikom naj bi namreč svetovali, naj se v Sočiju "ne izpostavljajo", takrat, ko ni treba, pa naj tudi ne bi nosili obeležij reprezentance.

Plamenica v Severni Osetiji

Olimpijska plamenica je medtem iz dneva v dan bližje Sočiju; v teh dneh je v Severni Osetiji. A pot olimpijskega simbola bo v tem delu Rusije potekala v ledu in mrazu ter temperaturami krepko pod lediščem, danes pa jo bodo pozdravili v Vladikavkazu in Nalčiku.

Tiskovna predstavnica Severne Osetije Julija Starčenko je potarnala nad nenavadno nizkimi temperaturami – na nekaterih delih te regije se bodo spustile tudi pod –20 stopinj Celzija. Prebivalce je posvarila pred močnim sneženjem, v hribovitem delu pa obstaja tudi tveganje sprožanja snežnih plazov. Olimpijska bakla bo v Severni Osetiji do 3. februarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.