Đoković deklasiral še enega vrhunskega igralca

Foto: Epa
Foto: Epa
Novak Đoković v Melbournu še naprej igra na nekem drugem nivoju kot njegovi nasprotniki.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu zlahka uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je četrti nosilec s 6:1, 6:2 in 6:4 premagal petega nosilca Rusa Andreja Rubljova. V polfinalu Srba čaka Američan Tommy Paul.

Đoković je v prvem nizu po igri na servis Rubljova povedel s 3:1, nato pa dodal še en "break" v šesti igri za vodstvo z 1:0 v nizih. V drugem nizu je Srb, ki ga poškodba mišice na videz ni posebej motila, Rusa prvič zlomil v peti igri, nato pa slavil s 6:2.

Foto: Epa Novak Đoković V tretjem nizu je devetkratni zmagovalec tega turnirja Đoković dobil že uvodno igro, v kateri je serviral Rubljov, prednost pa nato držal vse do konca, tako da si je zagotovil 44. polfinale na grand slamih in desetega v Avstraliji.

Ob tem ima po 11 polfinalov na OP Francije in v Wimbledonu ter 12 na OP ZDA. V Melbournu je sicer na dobri poti proti 22. naslovu na grand slamih. "Ne morem biti bolj zadovoljen s svojo igro. Res igram precej dobro. Rad igram v takšnih razmerah, na tem igrišču. Menim pa, da izida prvih dveh nizov ne kažeta prave slike dvoboja," je povedal Đoković.

"Andrej je izvrsten igralec. Toda v vsakem pomembnem trenutku in pomembnem udarcu sem našel tisti pravi tenis, to me najbolj veseli," je dodal srbski zvezdnik, ki ga je v prvem nizu skušal "iztiriti" eden od gledalcev z vzkliki "Dajmo, Andrej, pošlji ga domov", toda Đoković je znova pokazal tudi psihično trdnost.

Foto: Epa Andrej Rubljov

Že pred tem si je polfinalni obračun z Đokovićem priigral Američan Tommy Paul. Ta je v četrtfinalu s 7:6, 6:3, 5:7 in 6:4 premagal rojaka Bena Sheltona.

"Vzhičen sem in vznemirjen, ne glede na to, proti komu bom igral v naslednjem dvoboju. To, da prideš v drugi teden grand slama, je želja vsakogar, ki igra tenis. Ne morem verjeti, da sem tu," je dejal Paul. Ta ima za zdaj eno turnirsko zmago - iz Stockholma 2021.

Foto: Epa Tommy Paul

V prvem polfinalu se bosta merila tretjepostavljeni Grk Stefanos Cicipas in 18. nosilec, Rus Karen Hačanov.

V ženski konkurenci sta si danes polfinale zagotovili Poljakinja Magda Linette in Belorusinja Arina Sabalenka. Linette je s 6:3 in 7:5 izločila Čehinjo Karolino Pliškovo, Sabalenka pa s 6:3 in 6:2 Hrvatico Donno Vekić.

V drugem ženskem polfinalu se bosta merili Belorusinja Viktorija Azarenka, dvakratna zmagovalka Melbourna, in Kazahstanka Jelena Ribakina, zmagovalka Wimbledona. Ti sta sicer 24. oziroma 22. nosilka turnirja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.