Šport
228 ogledov

Đoković deklasiral še enega vrhunskega igralca

Novak Đoković Epa
Novak Đoković v Melbournu še naprej igra na nekem drugem nivoju kot njegovi nasprotniki.

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu zlahka uvrstil v polfinale. V četrtfinalu je četrti nosilec s 6:1, 6:2 in 6:4 premagal petega nosilca Rusa Andreja Rubljova. V polfinalu Srba čaka Američan Tommy Paul.

Đoković je v prvem nizu po igri na servis Rubljova povedel s 3:1, nato pa dodal še en "break" v šesti igri za vodstvo z 1:0 v nizih. V drugem nizu je Srb, ki ga poškodba mišice na videz ni posebej motila, Rusa prvič zlomil v peti igri, nato pa slavil s 6:2.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa
V tretjem nizu je devetkratni zmagovalec tega turnirja Đoković dobil že uvodno igro, v kateri je serviral Rubljov, prednost pa nato držal vse do konca, tako da si je zagotovil 44. polfinale na grand slamih in desetega v Avstraliji.

Ob tem ima po 11 polfinalov na OP Francije in v Wimbledonu ter 12 na OP ZDA. V Melbournu je sicer na dobri poti proti 22. naslovu na grand slamih. "Ne morem biti bolj zadovoljen s svojo igro. Res igram precej dobro. Rad igram v takšnih razmerah, na tem igrišču. Menim pa, da izida prvih dveh nizov ne kažeta prave slike dvoboja," je povedal Đoković.

"Andrej je izvrsten igralec. Toda v vsakem pomembnem trenutku in pomembnem udarcu sem našel tisti pravi tenis, to me najbolj veseli," je dodal srbski zvezdnik, ki ga je v prvem nizu skušal "iztiriti" eden od gledalcev z vzkliki "Dajmo, Andrej, pošlji ga domov", toda Đoković je znova pokazal tudi psihično trdnost.

Andrej Rubljov | Avtor: Epa Andrej Rubljov ni imel odgovora za razpoloženega Novaka Đokovića. Epa

Že pred tem si je polfinalni obračun z Đokovićem priigral Američan Tommy Paul. Ta je v četrtfinalu s 7:6, 6:3, 5:7 in 6:4 premagal rojaka Bena Sheltona.

"Vzhičen sem in vznemirjen, ne glede na to, proti komu bom igral v naslednjem dvoboju. To, da prideš v drugi teden grand slama, je želja vsakogar, ki igra tenis. Ne morem verjeti, da sem tu," je dejal Paul. Ta ima za zdaj eno turnirsko zmago - iz Stockholma 2021.

Tommy Paul | Avtor: Epa Epa

V prvem polfinalu se bosta merila tretjepostavljeni Grk Stefanos Cicipas in 18. nosilec, Rus Karen Hačanov.

V ženski konkurenci sta si danes polfinale zagotovili Poljakinja Magda Linette in Belorusinja Arina Sabalenka. Linette je s 6:3 in 7:5 izločila Čehinjo Karolino Pliškovo, Sabalenka pa s 6:3 in 6:2 Hrvatico Donno Vekić.

V drugem ženskem polfinalu se bosta merili Belorusinja Viktorija Azarenka, dvakratna zmagovalka Melbourna, in Kazahstanka Jelena Ribakina, zmagovalka Wimbledona. Ti sta sicer 24. oziroma 22. nosilka turnirja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice