Šport
6270 ogledov

Legenda udarila po mizi zaradi Đokovića: "To bi bila sramota!"

Tommy Haas Profimedia
Legendarni Tommy Haas je mnenja, da bo velika sramota, če ameriške oblasti ne bodo dovolile Novaku Đokoviću igrati v ZDA.

Direktor teniškega turnirja v Indian Wellsu Tommy Haas je dejal, da bi bila sramota, če srbski zvezdnik Novak Đoković v tem letu zaradi statusa necepljenega proti novemu koronavirusu ne bi smel igrati na ameriških tleh.

Nekdanji nemški teniški igralec se je v Melbournu odzval na novinarska vprašanja o prepovedi igranja Srba vsaj na prvih dveh mastersih sezone v Indian Wellsu in Miamiju. Ameriške oblasti so namreč do aprila podaljšale prepoved vstopa tujim državljanom v ZDA brez potrdila o cepljenju proti novemu koronavirusu. Zaradi tega je že v letu 2022 Đoković ostal brez nastopov na vseh ameriških turnirjih vključno z OP ZDA v New Yorku.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Haas, direktor neuradno "petega grand slama v sezoni", kot se je oprijel vzdevek turnirju v Indian Wellsu, je izrazil upanje, da bodo ZDA sledile zgledu Avstralije, ki je novembra odpravila omejitve glede vstopa tujih državljanov v deželo tam spodaj in tako omogočila Đokoviću naskok na deseto lovoriko v Melbournu. "Sredi aprila naj bi oblasti preklicale omejitve za vstop v ZDA necepljenim tujim državljanom. Lepo bi bilo videti, da bi jih morda preklicali že prej in s tem dovolili Đokoviću nastop v Indian Wellsu in Miamiju," je za televizijsko postajo Channel Nine dejal Haas.

Nekdanja številka dve lestvice ATP in trikratni polfinalist OP Avstralije je kot direktor enega najpomembnejših turnirjev v sezoni nezadovoljen, da tam ne smejo nastopati najboljši igralci na svetu. "Jasno je, da si Đoković želi igrati, zato bi mu morali dati priložnost. Upam, da ga bomo lahko videli na teh turnirjih. V mojih očeh bi bila sramota, če zaradi tega ne bi smel igrati ali tekmovati na določenih prizoriščih," je še dodal Haas.

Tommy Haas | Avtor: Profimedia Profimedia

Haas sicer velja za pravo teniško legendo, čeprav zaradi številnih poškodb ni nikoli do konca uresničil svojega neverjetnega potenciala. Bil je veliki ljubljenec navijačev, predvsem nežnejšega spola. Leta 2002 je tako pri 24 letih zasedal celo drugo mesto na ATP-jevi lestvici, preden so se prvič vmešale poškodbe. Dvakrat v svoji karieri je celo zdrsnil z ATP-jeve lestvice, ker ni v dvanajstih mesecih odigral niti enega dvoboja.

Potem ko je moral izpustiti celotno sezono 2003, se je ponovno vrnil v najboljšo deseterico šele leta 2007, a je nato moral zaradi poškodb ponovno izpustiti skoraj celotno leto 2010 in pol leta 2011. Vseeno se je uspel še enkrat vrniti med najboljše ter se leta 2013 celo povzpeti do 11. mesta na lestvici.

Tommy Haas | Avtor: Profimedia Profimedia

Kariero je končal leta 2017 in še danes ostaja uganka, kaj vse bi lahko dosegel, če mu ne bi kariero krojile poškodbe. Haas tako ni nikoli nastopil v finalu katerega izmed grand slamov, a se je v vseh štirih prebil vsaj do četrtfinala. Trikrat je igral v polfinalu OP Avstralije ter enkrat v polfinalu Wimbledona. V profesionalni karieri je slavil na 15 turnirjih, lahko pa se pohvali tudi s srebrno medaljo z olimpijskih iger v Sydneyu leta 2000.

Komentarjev 1
  • Stefan 07:29 24.januar 2023.

    80% američanov ni cepljenih in VELIKI NOLE bi jih " okužil"!? S superiornostjo ? 🤔

Sorodne novice