Šport
1699 ogledov

Đoković pobesnel: "Naslednjič bodite previdnejši, kaj objavite!"

Novak Đoković Profimedia
Đoković se je odzval na kritike zaradi "nedovoljenega" odhoda na stranišče.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se mora na odprtem prvenstvu Avstralije braniti pred očitki o prepogostih premorih za odhod na stranišče med igranjem dvoboja. Menda naj bi si pri tem celo vzel nedovoljen odmor, kar pa sam odločno zanika.

Četrti nosilec turnirja v deželi dol spodaj je sicer prikazal zelo prepričljivo igro, španski tekmec Roberto Carballes Baena je Srbu vzel zgolj sedem iger. V zadnjem nizu Đoković celo ni oddal niti ene igre ter je slavil gladko s 6:3, 6:4, 6:0.

Po slovesu Rafaela Nadala prvi favorit za zmago na uvodnem velikem slamu v sezoni pa je med uvodnim obračunom v Melbournu sredi prvega niza "izginil" na stranišče in povzročil zmedo.

Novak Đoković se pred očitki brani, da je upošteval glavno sodnico v uvodnem obračunu Aurelie Tourte, ko je vzel odmor za stranišče.

Novak Đoković | Avtor: Instagram/Novak Đoković Instagram/Novak Đoković

Devetkratni zmagovalec OP Avstralije se je na polemiko, ki so jo sprožili na Eurosportu, odzval na Instagramu z izjavo, da mu je sodnica "dala dovoljenje", a mu je hkrati rekla, naj bo hiter. "Naslednjič bodite previdnejši pri tem, kaj objavljate," se je odzval na trditve Eurosporta.

"Glavna sodnica mi je dovolila, da grem na stranišče, vendar mi je rekla, da nimam toaletnega odmora, ampak samo odmor za preoblačenje," je zapisal Đoković.

"Dejala mi je, kar niste posneli s kamero, da moram pohiteti. Ko sem že skoraj zapustil igrišče, me je poklicala, kar nisem slišal, in mi je povedala, da je stranišče na nasprotni strani. Toaletne prostore sem našel tudi na strani, kamor sem bil namenjen, a sem moral biti zaradi odmerjenega časa hiter. Nisem se ji uprl oziroma izmikal pravilom, dala mi je dovoljenje, in mi rekla, naj pohitim," je Srb prepričan, da ni storil ničesar narobe.

Novak Đoković | Avtor: Instagram/Novak Đoković Instagram/Novak Đoković

Eurosport je na svoji angleški spletni strani poročal o tem, da si je Đoković privoščil nedovoljeni obisk stranišča, ker 21-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam med posamezniki naj ne bi počakal na odobritev s strani glavne sodnice. Teniška pravila dovoljujejo odmor za odhod na stranišče med nizi, ne izključujejo pa odmora v nujnih primerih med igrami.

Jenson Brooksby OP Avstralije Šport Šok! Po prvem slovo še drugega nosilca turnirja Rafael Nadal Grozni prizori Šport Zvezdnikova žena med dvobojem jokala na tribuni Rafael Nadal OP Avstralije OP Avstralije Šport Rafael Nadal priznal: "Psihično sem uničen!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice