Šport
230 ogledov

Težko delo za Tamaro Zidanšek, sreča za Kajo Juvan

Tamara Zidanšek Profimedia
Skoraj gotovo,bodo organizatorji na trofejo Daphne Akhurst zapisali novo ime.

Organizatorji prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije, so danes izžrebali pare prvega kroga. Najboljša slovenska igralka Tamara Zidanšek ni imela sreče pri žrebu, saj ji je ta že v prvem krogu namenil drugo nosilko, Tunizijko Ons Jabeur.

Zidanšek bo že četrtič zaporedoma nastopila na glavnem turnirju OP Avstralije. Lani je prišla do tretjega kroga, kjer jo je premagala Francozinja Alize Cornet.

Zdaj jo čaka tretji medsebojni obračun proti Tunizijki. Prvega je leta 2016 dobila Jabeur, drugega leta 2019 na turnirju v Rimu pa Zidanšek. V okviru priprav je Konjičanka letos nastopila na dveh turnirjih, tako v Aucklandu kot tudi v Hobartu pa je izpadla v prvem krogu.

"Počutim se dobro, že od kar sem začela pripravljalno obdobje. Pomembno je, da sem zdrava in fizično dobro pripravljena za tekmovanje. Prva tekma bo velik izziv, saj bom lahko že takoj na začetku sezone igrala proti eni izmed najboljših igralk na svetu. Tekme se veselim, moj cilj pa je vedno, ne glede na tekmico, zmaga," je pred turnirjem za slovensko teniško zvezo povedala najboljša Slovenka.

Šok Šport To grozi vsakomur, ki bi si drznil izžvižgati Đokovića

Bolj srečna je bila Kaja Juvan. V prvem krogu OP Avstralije, ki je na sporedu od 16. do 29. januarja v Melbournu, se bo pomerila s kvalifikantko iz Francije, Seleno Janicijevic. V okviru priprav je pod vodstvom novega trenerja letos nastopila le na turnirju v Hobartu, kjer je izpadla v drugem krogu kvalifikacij.

"Na tekmico se bom skušala čim bolje pripraviti, v okviru tega si bom pogledala tudi kakšen njen posnetek. Po daljšem premoru sem na Tasmaniji spet zaigrala, dejstvo je, da potrebujem tekme. Skušam biti čim bolj potrpežljiva in bomo videli, kako se bo razpletlo na naslednjih tekmah," je v pogovoru za teniško zvezo dejala Juvan.

Prva nosilka na turnirju, na katerem ne bo upokojenih zvezdnic Američanke Serene Williams ter tudi ne branilke naslova Avstralke Ashleigh Barty, je številka 1 ženskega tenisa Poljakinja Iga Swiatek. Ker zaradi nosečnosti manjka tudi dvakratna zmagovalka Melbourna Japonka Naomi Osaka, je skoraj gotovo, da bodo organizatorji na trofejo Daphne Akhurst zapisali novo ime. Edini nekdanji zmagovalki Melbourna, ki sta ostali v žrebu, sta Američanka Sofia Kenin, ki je zmagala leta 2020, in Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je slavila pred desetletjem.

Swiatek je očitna favoritinja, saj je po upokojitvi Barty marca lani dominirala v ženskem tenisu. Enaindvajsetletnica je lani osvojila osem turnirjev in postala prva igralka po šestih letih, ki je osvojila dva turnirja za grand slam v isti sezoni - na Roland Garrosu in v New Yorku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice