Šport
1141 ogledov

Še nedavno deportirali zdrave in necepljene, zdaj zelena luč za ...

Novak Đoković Epa
Udeleženci prihajajočega OP Avstralije bodo lahko dvoboje igrali tudi v primeru okužbe s covidom-19.

Na prvem teniškem grand slamu sezone, odprtem prvenstvu Avstralije, bodo letos lahko nastopali tudi igralci s covidom-19, pod pogojem, da se počutijo dovolj fizično pripravljeni za igranje tekem.

Organizatorjem ni več treba prijaviti pozitivnega koronskega testa, je časnik The Age danes citiral šefa avstralskega tenisa Craiga Tileyja.

Tiley pa je tistim, ki se slabo počutijo, priporočil, naj raje ostanejo doma.

Rod Laver Arena | Avtor: Epa Epa
"Našim igralcem in več kot 12.000 zaposlenim smo jasno povedali, da prosimo, da če se nekdo ne počuti dobro, naj ostane doma," je dejal Tiley. Vendar pa imajo lahko igralci okužbo tudi brez simptomov, zato bodo lahko igrali dvoboje kljub okužbi z virusom.

"Odprto prvenstvo Avstralije bo verjetno videti precej drugače kot lani, saj se narod uči živeti s covidom-19," pisanje časnika The Age še navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Leta 2022 je moral teniški superzvezdnik Novak Đoković pred prvo tekmo na turnirju zapustiti državo, ker ni bil cepljen proti koronski okužbi, obenem pa ni imel veljavne zdravniške izjeme. Pred tem so mu razveljavili vizum in mu izrekli triletno prepoved vstopa na peto celino. To so avstralske oblasti novembra preklicale.

Odprto prvenstvo Avstralije je na sporedu od 16. do 29. januarja v Melbournu.

Novak Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 4
 • rd2dmk2 10:20 09.januar 2023.

  tile v avstraliji imajo srečo da igrajo tenis, ne bi se lepo izšlo če bi igrali basebol. tam je "reket" precej bolj učinkovit, za spametovanje kretenskih organizatorejev. igraš lahko bolan, delaš lahko bolan, zakaj neki smo že pred letom dni ...prikaži več morali bit zaprti v stanovanjih ? nismo smeli ven psa peljat na sprehod in druga občina je bila bolj oddaljena kot galaksija. zakaj neki že. a gremo vprašat Pfaizerjeve lastnike ? ma nimajo cajt odgovort, denarčke štejejo..

 • Avatar Syn
  Syn 09:45 09.januar 2023.

  Ha..ha..ha potem pa naj čloevk še verjame tej "stroki" ki nima veze o vezi kaj se virusov tiče. Še manj pa o Sars-Cov2. Odgovorne za deskriminacijo normalnih ,zdravih ljudi, bi morali finančo oglobit da bi se kr kadilo. In da ...prikaži več v življenju več ne bi opravljali podobnih funkcij.

 • leonardo 09:34 09.januar 2023.

  Ja, upravičeno se reži!