Šport
2114 ogledov

To grozi vsakomur, ki bi si drznil izžvižgati Đokovića

Novak Đoković Epa
Prireditelji OP Avstralije so se odločili zaščititi Novaka Đokovića.

Potem ko so ga pred komaj 12 meseci neslavno izgnali iz države zaradi zapletov glede cepilnega statusa, bodo organizatorji OP Avstralije naredili vse, da bi bil letošnji obisk Novaka Đokovića v deželi tam spodaj kar se da prijeten.

V ta namen so prireditelji uvodnega grand slama sezone izdali prav posebno opozorilo, s katerim želijo najbolj razposajene obiskovalce odvrniti od nespoštljivega ravnanja s teniškimi zvezdniki.

Kdor si bo med dvobojem drznil žvižgati Đokoviću, ga bodo s pomočjo varnostne službe prisilno odstranili s stadiona.

"Teniškim navijačem je postavljen ultimat. Žvižgajte Novaku Đokoviću in izgnani boste iz Melbourne Parka," je v prispevku televizijske mreže 7News povedal napovedovalec.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

"Mislim, da je bil že skrajni čas, da OP Avstralije naredi konec divjemu obnašanju navijačev. To ni nogometna tekma. Niti vojna," je odločitev pozdravil nekdanji zmagovalev Wimbledona Pat Cash.

Novak Đoković Nesojena Avstralija Šport Đoković prestrašil navijače, kaj to pomeni za naprej?

Đoković se je v torek prvič po deportaciji vrnil v Rod Laver Areno, osrednji stadion Melbourne Parka, kjer bo napadal jubilejno deseto lovoriko.

Srbski zvezdnik je z devetimi zmagami najuspešnejši tenisač v deželi tam spodaj in nesporni favorit za naslov na letošnji izvedbi turnirja. 

Lani se je poskušal OP Avstralije udeležiti kot zdravstvena izjema, a so ga na posebno zahtevo avstralskega ministra za priseljevanje Alexa Hawka deportirali. Izrekli so mu tudi triletno prepoved vstopa v državo, kar so kasneje preklicali.

Zanimivo je, da so avstralske oblasti zaplet glede Đokovićevega vstopa sprva pripisale sporni dokumentaciji in navajanju lažnih podatkih, kasneje pa so na čelu z ministrom priznali, da je v državo vstopil na legalen način.

V obrazložitvi deportacije je minister Hawke zapisal, da "prisotnost Novaka Đokovića v Avstraliji lahko vodi v povečanje proticepilstva v naši skupnosti, kar lahko pripelje do družbenih nemirov." S tem je dokončno postalo jasno, da je bila deportacija svetovno znanega športnika politična in ne zdravstvena odločitev.

Novak Đoković Preobrat in pol Šport Še nedavno deportirali zdrave in necepljene, zdaj zelena luč za ...
Komentarjev 1
  • Toma 18:41 11.januar 2023.

    Avstraliji odvzet licenco!