Šport
32515 ogledov

Đokovića obtožujejo goljufanja na OP Avstralije

Print Screen
Novak Đoković se je ponovno znašel v središču pozornosti.

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković na letošnjem turnirju za OP Avstralije res nima miru. Tokrat se je 35-letni nekdanji prvi igralec sveta znašel pod plazom kritik zaradi domnevnega goljufanja, v katerega naj bi bila vpletena njegova ekipa.

Po spletu se je namreč razširil Đokovićev posnetek z njegovega dvoboja drugega kroga proti Enzu Couacaudu, na katerem je srbski tenisač med premorom prejel bidon iz rok enega izmed uradnikov na igrišču. Temu ga je s tribune podal podal član Srbove ekipe.

Prizor sam po sebi sploh ne bi bil sporen, če ne bi navijači opazili, da je član tima pred tem na bidon prilepil nekakšno sporočilo. Đoković je sporočilo prebral, nato pa zaužil vsebino plastenke.

 | Avtor: Profimedia Profimedia
Prizor je sprožil ugibanja, ali so Đoković in člani ekipe s tem kršili pravila?

Teniški gralci še do nedavnega med dvoboji niso smeli prejemati trenerskih nasvetov, vendar so se pravila v zvezi s tem v zadnjem letu spremenila. Na letošnjem OP Avstralije je dovoljena verbalna komunikacija med igralcem in trenerjem, kadar se nahajata na isti polovici igrišča, ter uprabna ročnih signalov, kadar se igralec nahaja na drugi strani mreže. Težava je le v tem, da novo pravilo ne definira uporabe pisnih navodil.

Srbski mediji so obtožbe na Đokovićev račun že označili za novo teorijo zarote in samo še en poskus sabotaže zvezdnika, ki se kljub poškodbi stegenske mišice nezadržno pomika proti desetemu naslovu v Melbournu.

Đokovićevi navijači so medtem naklonjeni teoriji, da je bilo tenisaču zgolj posredovano sredstvo za preprečevanje krčev.

Teniški zvezdnik je bil v lanski sezoni dvakrat na udaru zaradi sumljivega početja. Prvič na Wimbledonu, kjer je vdahnil vsebino bidona, katero je kasneje sam označil za "čarobni napoj", drugih podrobnosti pa ni želel razkriti.

Novak Đoković "Kaj za vraga?" Šport Bizarne scene na Wimbledonu, Đoković noče razkriti, kaj se dogaja

Polemika je nastala tudi na mastersu v Parizu, kjer je fizioterapevt kar med dvobojem zmešal napitek, pri čemer so se člani ekipe zelo potrudili, da bi postopek priprave skrili pred kamerami.

Jelena in Novak Đoković Zelo sumljivo Šport Đokovićeva žena burno reagirala na obtožbe

Pa si mislite, kar si hočete.

Komentarjev 5
  • vanc7 12:52 23.januar 2023.

    Nole car!

  • boris242 11:57 23.januar 2023.

    Nepravilno diha in ima preveliko brisačo!

  • Toma 10:39 23.januar 2023.

    Ljubavno pismo ;-)