Šport
127 ogledov

Tako resna je poškodba Nadala, manjkal bo vsaj ...

Rafael Nadal Profimedia
Nadal bo po poškodbi okreval šest do osem tednov.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal naj bi zaradi poškodbe mišice kolka, ki jo je utrpel na odprtem prvenstvu Avstralije, z igrišč odsoten od šest do osem tednov, poročajo agencije. Branilec naslova na prvem grand slamu sezone je presenetljivo že v drugem krogu končal nastope v Melbourne Parku, ko ga je izločil Američan Mackenzie McDonald.

Nadal se je pozno v drugem nizu nenadoma prijel za levi bok. Vseeno se je odločil, da bo po zdravniškem odmoru končal tekmo, vendar je bilo njegovo gibanje močno ovirano. Šestintridesetletnik je nato v četrtek zjutraj v Melbournu opravil podrobnejši zdravniški pregled, ki je pokazal raztrganino mišice upogibalke kolka.

Iz Nadalove ekipe so sporočili, da se bo za čas počitka in zdravljenja vrnil v Španijo, na igrišča pa naj bi spet stopil čez šest do osem tednov. Če se ta časovni okvir izkaže za pravilnega, bi lahko Nadal izpustil tudi turnir v Indian Wellsu v začetku marca, a bo bržkone nared za svoj najljubši del sezone na evropskem pesku.

Po porazu je bil Nadal močno razočaran, ker je spet poškodovan, a dobra novica je, da ne gre za resnejšo poškodbo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice