Šport
16 ogledov

''Vroči udarec'' teniškega dinozavra

tommy haas novak đoković EPA
Nemški veteran Tommy Haas je poskrbel za največje presenečenje v Miamiju, ko je v osmini finala izločil branilca naslova in prvega igralca sveta Novaka Đokovića. Haas, ki bo čez manj kot teden dni dopolnil 35 let, ostaja na poti do drugega finala v letošnji sezoni.

Tommy Haas je z presenetljivim uspehom proti Novaku Đokoviću zabeležil šele drugo zmago v štirinajstih poskusih, ko se je na igrišču pomeril s prvim igralcem sveta. Eden najstarejših profesionalnih tenisačev na svetu je številko ena nazadnje premagal daljnjega leta 1999, ko je bil na turnirju Grand Slam Cup boljši od Američana Andreja Agassija.

Nemec je v Miamiju zabeležil že tretjo zmago proti Đokoviću. ''Izkoristil sem priložnost. Mislim, da sem igral zelo dobro,'' je povedal Haas, ki je navduševal s potezami, katerih se ne bi branil noben vrhunski teniški igralec. ''To so trenutki, ki jih najbolj cenim. Velik stadion, velik oder, igrati proti enemu najboljših na svetu. Zmagati proti Novaku v tem delu moje kariere je neverjetno,'' je dodal Nemec, ki je za zmago potreboval 80 minut.
Dvakratni branilec naslova Novak Đoković, ki je v Miamiju naskakoval svoj 14. masters v karieri, je športno čestital svojemu krvniku. ''Vsa čast mu. Igral je odlično in danes je bil boljši od mene; o tem ni dvoma,'' je povedal prvi igralec sveta in dodal: ''Rezultat pove vse. Kar se mene tiče, sem odigral enega najslabših obračunov v zadnjem času.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.