Šport
17 ogledov

Šokanten izpad Del Potra

juan martin del potro tobias kamke EPA
V drugem kolu teniškega mastersa v Miamiju je presenetljivo izpadel finalist Indian Wellsa Juan Martin Del Potro. Argentinca, ki je v Kaliforniji premagal tako Novaka Đokovića kot Andyja Murraya, je presenetil Nemec Tobias Kamke.

Juanu Martinu Del Potru je po treh maratonskih obračunih v Indian Wellsu, kjer je premagal prvega in tretjega igralca sveta, nato pa v finalu klonil proti Rafaelu Nadalu, v Miamiju kot kaže zmanjkalo moči. V drugem kolu je visokorasli Argentinec moral priznati premoč Tobiasu Kamkeju.

Del Potro je imel v prvem nizu pri vodstvu s 5:2 na voljo dve set žogici, ki ju ni izkoristil. V podaljšani igri je povedel z mini brejkom, nato pa je Kamke dobil nekaj zaporednih točk in v drugem nizu povsem deklasiral Del Potra. 89. igralec sveta je razmerje zmag in porazov proti igralcem prve deseterice izboljšal na 2:8. ''Ubranil sem dve set priložnosti in se vrnil v niz. Potem ko sem osvojil prvi niz, sem se počutil še bolje. Jasno je, da ni igral svojega najboljšega tenisa, a mislim, da sem tudi jaz igral zelo dobro,'' je povedal Kamke.

Del Potro je v Indian Wellsu lovil svoj prvi turnir serije masters, končno zmago pa mu je preprečil Nadal. Kljub hitremu izpadu v Miamiju pa sedmi igralec sveta ni bil preveč razočaran. ''Vesel sem, da sem igral tukaj. Imel sem slab dan in on je igral zelo dobro. Izkoristil je svoje priložnosti in me zasluženo premagal,'' je svojega nasprotnika pohvalil Del Potro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.