Šport
3 ogledov

Šarapova "preluknjala" Carolino v finalu

Šarapova Indian Wells Masters finale tenis EPA
Druga nosilka Marija Šarapova je prišla do svoje prve turnirske zmage po lanskem Roland Garrosu in v finalu mastersa v Indian Wellsu zanesljivo opravila z Danko Caroline Wozniacki (6:2, 6:2).

V dvoboju dveh nekdanjih prvih igralk sveta je bila Rusinja Marija Šarapova veliko premočna za Caroline Wozniacki, ki ji je v obeh nizih po dvakrat vzela začetni udarec in jo ugnala v uri in 21 minutah igre.

Šarapova je z agresivno in raznovrstno igro skupaj z brezhibnimi servisi prišla do svojega drugega naslova v Indian Wellsu, kjer je prvič slavila leta 2006. 25-letna Rusinja je dvoboj zaključila v stilu - z več kot 150 kilomentrov na uro "močnim" winnerjem.

"Zmaga je posebna, ko postaneš prvak, zato se smejim," je po tekmi povedala presrečna Rusinja. "Res cenim takšne trenutke. Zato delam vse to. Ko imaš takšne dni ... Takrat je res lep občutek, ker se ti je vse izplačalo."

Morda se spet srečata v Miamiju

Prvakinja iz leta 2011 in osma nosilka Wozniackijeva, ki je tako kot njena nedeljska nasprotnica še tretjič igrala v finalu Indian Wellsa, je kljub izgubljenem naslovu priznala premoč svoji nasprotnici.

"Marija je igrala zelo dobro, bolje od mene. Upam, da se ji bom v Miamiju oddolžila. Morda bova tudi tam igrali v finalu," si je zaželela Danka, ki ji je Šarapova začetni udarec vzela že v prvi igri.

Z izjemnimi servisi je Rusinja zanesljivo dobila prvi niz, v drugem pa je pri zaostanku z 2:4 Wozniackijeva sicer rešila tri "break žogice", toda poraz je bil vseeno neizogiben.

Šarapova je zmago zaokrožila z bliskovitim "winnerjem", ki ji je prinesel nov naslov in drugo mesto na novi računalniški lestvici WTA, ki bo objavljena v ponedeljek.

Masters Indian Wells, finale:

Marija Šarapova (Rus/2) : Caroline Wozniacki (Dan/8) 6:2, 6:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.