Đoković na letališču, ne spustijo ga v državo

Foto: Epa
Foto: Epa
Novak Đoković ob prihodu v Avstralijo naletel na nove težave
Oglej si celoten članek

Novinar Stuart Fraser je objavil, da je prvi teniški igralec sveta Novak Đoković že priletel v Avstralijo, a takoj ob prihodu v Melbourne se je njegova drama z igranjem na prvem grand slam turnirju sezone le nadaljevala. Oblast zvezne države Victorie je namreč zavrnila njegovo prošnjo za vizo, Srb pa je tako obtićal na letališču, saj v državo ne more vstopiti.

Da Đokoviću ne nameravajo odobriti vize, je na twitterju že zapisala tudi ministrica za šport v Victoriji Jaala Pulford.

Novico so potrdili tudi avstralski mediji. Mejna policija je za Đokovića po njihovem poročanju zahtevala novo vizo, a so jo zavrnili. V Srbovem taboru so prošnjo za vizo sicer poslali le nekaj ur pred pristankom v Melbournu, saj so ugotovili, da so pred tem zahtevali napačni tip vize.

Kot piše francoska tiskovna agencija AFP, je težava v tem, da Đoković ni izpolnil pravega obrazca, namesto tistega za posebne izjeme je mejnim organom pokazal običajnega, zato ga cariniki oziroma policisti niso spustili v državo.

AFP v nadaljevanju poudarja, da gre očitno za politično-pravni spor med zvezno oblastjo države Viktorija in državnimi organi Avstralije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 18:27 5. Januar 2022.

    Politika, birokracija in to v športu.?? Nobena precepljenost športnika ni garant, da ne bo okužen, nevaren drugim. Vse testirat na …

  • 18:13 5. Januar 2022.

    Pravilno. Kaj je on Bog al kaj?

  • 17:24 5. Januar 2022.

    Novax Đoković

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.