Đoković rjovel na ves glas, metal in razbijal loparje

Foto: Epa
Foto: Epa
Prvi igralec sveta Novak Đoković je ostal brez posamičnega odličja na olimpijskih igrah v Tokiu.
Oglej si celoten članek

Srbski teniški zvezdnik olimpijski turnir v posamični knkurenci končal na četrem mestu Potem ko je v petkovem polfinalu moral po treh nizih z 1:2 priznati premoč Nemcu Alexandru Zverevu, je danes izgubil še dvoboj za tretje mesto. V obračunu za bron je bil s 6:4, 6:7 (6) in 6:3 boljši Španec Pablo Carreno-Busta.

Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut. Španec je dobil prvi niz, v podaljšani igri drugega niza imel že priložnost za zmago, a se je 34-letni Đoković ubranil in dobil podaljšano igro z 8:6.

Foto: Epa V tretjem nizu je Carreno-Busta povedel s 3:0 in prednost obdržal vse do končne zmage s 6:3, ko je izkoristil skupno šesto zaključno žogico za zmago in osvojitev bronastega olimpijskega odličja.

Đoković je bil med dvobojem s Špancem nekajkrat povsem na robu z živci. Njegove kletvice so se razlegale po celotnem stadionu,  na tribune je vrgel svoj lopar in ga nato še polomil z močnim udarcem v drog, na katerega je pripeta mreža.

Srbski tenisač, ki je letos dobil tako odprto prvenstvo Avstralije, Francije in Wimbledon, ostaja pri enem olimpijskem odličju, leta 2008 je bil v Pekingu med posamezniki bronast. Četrti je bil tudi leta 2012 v Londonu, ko ga je v boju za bron premagal Argentinec Juan Martin del Potro.

Đoković bi moral v paru z Nino Stojanović danes igrati še za tretje mesto v mešanih parih, a je zaradi poškodbe rame nastop odpovedal. Bron je tako šel v roke Avstralcema Ashleigh Barty in Johnu Peersu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 07:25 1. Avgust 2021.

    Poškodba rame zaradi razbijanja loparja? Egoističen, prepotenten balkanec (nalašč z malo). V dvojicah pa je morda za medaljo prikrajšal še …

  • 14:36 31. Julij 2021.

    sicer sem navijač Noleta vendar s takimi dejanji zgublja ugled

  • 13:17 31. Julij 2021.

    Samovšečen, prepotenten beden človek in športnik. Slava mu je prestopila nekam drugam 😌

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.