Šport > Olimpijske igre
5567 ogledov

Đoković rjovel na ves glas, metal in razbijal loparje

novak đoković Epa
Prvi igralec sveta Novak Đoković je ostal brez posamičnega odličja na olimpijskih igrah v Tokiu.

Srbski teniški zvezdnik olimpijski turnir v posamični knkurenci končal na četrem mestu Potem ko je v petkovem polfinalu moral po treh nizih z 1:2 priznati premoč Nemcu Alexandru Zverevu, je danes izgubil še dvoboj za tretje mesto. V obračunu za bron je bil s 6:4, 6:7 (6) in 6:3 boljši Španec Pablo Carreno-Busta.

Dvoboj je trajal dve uri in 49 minut. Španec je dobil prvi niz, v podaljšani igri drugega niza imel že priložnost za zmago, a se je 34-letni Đoković ubranil in dobil podaljšano igro z 8:6.

 | Avtor: Epa Epa
V tretjem nizu je Carreno-Busta povedel s 3:0 in prednost obdržal vse do končne zmage s 6:3, ko je izkoristil skupno šesto zaključno žogico za zmago in osvojitev bronastega olimpijskega odličja.

Đoković je bil med dvobojem s Špancem nekajkrat povsem na robu z živci. Njegove kletvice so se razlegale po celotnem stadionu,  na tribune je vrgel svoj lopar in ga nato še polomil z močnim udarcem v drog, na katerega je pripeta mreža.

Srbski tenisač, ki je letos dobil tako odprto prvenstvo Avstralije, Francije in Wimbledon, ostaja pri enem olimpijskem odličju, leta 2008 je bil v Pekingu med posamezniki bronast. Četrti je bil tudi leta 2012 v Londonu, ko ga je v boju za bron premagal Argentinec Juan Martin del Potro.

Đoković bi moral v paru z Nino Stojanović danes igrati še za tretje mesto v mešanih parih, a je zaradi poškodbe rame nastop odpovedal. Bron je tako šel v roke Avstralcema Ashleigh Barty in Johnu Peersu.

Komentarjev 6
  • Majazmaja 07:25 01.avgust 2021.

    Poškodba rame zaradi razbijanja loparja? Egoističen, prepotenten balkanec (nalašč z malo). V dvojicah pa je morda za medaljo prikrajšal še partnerko.

  • Alojz Kokot 14:36 31.julij 2021.

    sicer sem navijač Noleta vendar s takimi dejanji zgublja ugled

  • Ender3 13:17 31.julij 2021.

    Samovšečen, prepotenten beden človek in športnik. Slava mu je prestopila nekam drugam 😌

Sorodne novice