Šport > Olimpijske igre
292 ogledov

Đoković se počuti obupno, a še vedno upa na medaljo

novak đoković Epa
Prvi igralec sveta ostaja v igri za bron v konkurenci posameznikov in mešanih dvojic.

Številka ena svetovnega tenisa Srb Novak Đoković je po porazu v polfinalu konkurence med posamezniki in mešanih dvojicah dejal, da se počuti obupno. A ob tem računa, da se bo po prespani noči počutil bolje in da bo danes lahko prišel do vsaj ene medalje.

"Trenutno se počutim slabo v vseh pogledih, vendar računam, da bo jutri priložnost za svež začetek in da bom lahko osvojil vsaj eno medaljo za mojo državo," je po dvojnem porazu v petek dejal 34-letni Srb.

Đoković je bil ob dominantnih predstavah na vseh letošnjih turnirjih za grand slam veliki favorit za zmago v posamični konkurenci olimpijskega turnirja. V polfinalu proti Nemcu Alexandru Zverevu je po nizu in pol vse kazalo, da bo v nedeljo igral za zlato. Prvi niz je dobil s 6:1, v drugem je po odvzemu nasprotnikovega servisa vodil s 3:2.

Sledilo pa je novo olimpijsko razočaranje za 20-kratnega dobitnika turnirjev za grand slam, ki je doslej le enkrat stal na stopničkah na olimpijskih igrah - leta 2008 v Pekingu je bil bronast. Deset let mlajšemu Nemcu je ob izjemni igri uspelo dobiti naslednjih osem zaporednih iger in preobrniti potek srečanja. Drugi niz je Zverev dobil s 6:3, tretjega pa s 6:1.

Da bi bilo vse skupaj še hujše, je splavala tudi priložnost, da bi se Đoković uvrstil v finale v konkurenci mešanih dvojic. Skupaj z Nino Stojanović je namreč s 7:6 (4) in 7:5 izgubil v polfinalu proti ruskemu paru Jelena Vesnina in Aslan Karacev.

"Obupen dan, res težak. Trenutno se počutim izjemno slabo. Vodil sem s setom prednosti in z odvzetim servisom, na kar je Zverevu uspelo pripraviti preobrat," je po zanj izjemno neznačilnemu kolapsu povzel občutke Đoković.

"Res je izjemno serviral in napadal. Nisem imel lahkih točk na svoj prvi servis," je potek drugega in tretjega niza ocenil Srb, ki bi ob zmagi v Tokiu bil v igri za tako imenovani zlati slam. "Treba mu je nameniti vse priznanje za preobrat. Izjemno je serviral."

"Na drugi strani se je moj servis zelo poslabšal. Po vodstvu s 3:2 v drugem nizu nisem več prihajal do lahkih točk. Moja igra je razpadla ... To je šport. Igral je bolje," je zaključil Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.