Šport > Olimpijske igre
127 ogledov

Na Japonskem se zaostrujejo razmere v zvezi s covidom-19

Epa
Japonska je izredno stanje zaradi koronavirusa razširila na še štiri regije

Japonske oblasti so dober teden po začetku olimpijskih iger v Tokiu in rekordnem porastu okužb z novim koronavirusom danes izredno stanje razširile še na štiri prefekture, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Do sedaj so potrdili skupno 220 primerov okužb, povezanih z igrami, danes so jih našteli 27, dan pred tem pa 24.

Rast števila okužb, povezanih z olimpijskimi igrami, sovpada z rastjo okužb na Japonskem. V četrtek so v državi prvič potrdili več kot 10.000 novih primerov, 3865 od teh v Tokiu.

 | Avtor: Epa Epa
Izredno stanje je že od začetka olimpijskih iger razglašeno v Tokiu, sedaj pa to velja tudi za sosednje prefekture Chiba, Kanagawa in Saitama, kjer se trenutno širijo koronavirusne okužbe. Ob tem je japonski premier izredno Yoshihide Suga stanje razglasil tudi v Osaki, ki leži bolj v zahodnem delu države. Prav tako je ukrep, ki naj bi sprva veljal do 22. avgusta, podaljšan do konca meseca. Na območjih, kjer je razglašeno izredno stanje, je omejena prodaja alkohola v barih in restavracijah, prav tako je skrajšan njihov delovni čas.

Japonske oblasti ob širjenju bolj nalezljive različice delta skrbi, ali bo to zadostovalo. "Če se povečevanje števila okuženih ne bo umirilo, bomo priča večjemu številu oseb s hudim potekom bolezni in preobremenjenim bolnišnicam," je opozoril premier.

Zaradi skrbi, da bi prihod na tisoče udeležencev iger vodil v razmah okužb na Japonskem, so se tudi prireditelji pri pripravah soočali s številnimi preizkušnjami in nizko javno podporo za izvedbo iger, ki jih je epidemija covida-19 prestavila za eno leto.

V času iger sicer veljajo strogi ukrepi za obvladovanje epidemije, med drugim tekmovanja potekajo pred praznimi tribunami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice