Šport > Olimpijske igre
330 ogledov

Slab dan za Kauzerja, ta spregovoril o nadaljevanju kariere

Peter Kauzer Anže Malovrh/STA
Kauzer z 12. mestom brez finala.

Slovenski kajakaš Peter Kauzer se ni uvrstil v finale olimpijskih iger v Tokiu. Po težavah v zgornjem delu, kjer ga je zadržala vodna past, je bil srebrni iz Ria prepočasen, da bi se uvrstil med najboljšo deseterico.

"S tako vožnjo, kot sem jo prikazal danes, enostavno ne moreš v finale," je dejal potem, ko je v polfinalni vožnji iger v Tokiu zasedel 12. mesto med 20 tekmovalci.

Kauzer, ki je nastopil deseti po vrsti, je za takrat vodilnim Američanom Michalom Smolenom zaostal za 2,99 sekunde in zasedel šesto mesto. Do konca ga je potem prehitelo še šest kajakašev, tako da je 37-letni Hrastničan igre v Tokiu končal na 12. mestu. Za desetim mestom, ki kot zadnje prinaša finalni nastop, je zaostal za 65 stotink sekunde.

Peter Kauzer | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

"V taki konkurenci in s takima dvema napakama zagotovo nimaš kaj praskati. Hitro sem se s tem sprijaznil," je dejal in nato dodal: "Očitno mi danes sreča ni bila naklonjena. Čoln mi ni stekel in če mi ne steče, začnem veslati na silo in temu primeren je tudi rezultat. Nimam si kaj očitati, pripravil sem se dobro, počutil sem se dobro. Naš šport je izredno nepredvidljiv, enkrat so boljši eni, drugič drugi."

Danes so bili boljši drugi, sam pa je ostal praznih rok. "Enostavno se s tem moram sprijazniti. Še bolj mi je žal, ker mi je bila proga všeč. Ustrezala mi je, celo mnogo bolj kot kvalifikacijska," je dejal Hrastničan, ki na olimpijskih igrah namerava poskusiti še enkrat.

"Jaz upam, da mi bo zdravje dopuščalo in da bom sposoben odvozit take vožnje, kot sem jo letos na evropskem prvenstvu, ko sem dobil kolajno. Že pred temi igrami sem rekel, da bo zadnja sezona sezona 2024. Poskušal sem bom uvrstiti na pete olimpijske igre, vse pa bo odvisno od sezon pred tem. Mladi pritiskajo, ni res, da doma ne bi imel konkurence. Že letos sem se šele na zadnji tekmi uvrstil na igre, zagotovo me čaka težka naloga," napoveduje večkratni evropski in svetovni prvak.

Peter Kauzer | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Najboljši čas polfinala je kljub enemu dotika postavil Čeh Jiril Prskavec. Brez finala je ostal tudi Italijan Giovanni de Gennaro, drugi z letošnjega evropskega prvenstva.

 
Komentarjev 1
  • Naklonsky 14:03 30.julij 2021.

    No ja, zadnjič se mi je pri intervjuju zdelo, kot da je malo samovšečen. Po uvrstitvi v finale je komentiral drugo vožnjo - ker je moral še enkrat voziti. Očitno mu je pretekla slava malo zmešala možgane.