Šport > Olimpijske igre
44629 ogledov

Uresničile so se napovedi glede Španije in Slovenije

Epa
Košarkarski velesili bosta po pričakovanjih na nedeljski medsebojni tekmi odločali o prvem mestu v skupini C.

Na olimpijskih igrah v Tokiu so danes košarkarji igrali tekmi drugega kroga v "slovenski" skupini C. Slovenija z zmago nad Japonsko s (116:81) in Španija z večernim uspehom proti Argentini (81:71) sta si zagotovili drugi zmagi in s tem tudi že četrtfinale.

Edo Murić Slovenija Japonska Tokio 2020 Nova zmaga! Šport Naši fantje spravili Japonce na kolena, poškodba Dončića

Teoretična ugibanja oziroma želje pred začetkom turnirja, da bosta o prvem mestu odločali Slovenija in Španija, so se uresničila. Po razpletu prvih štirih tekem, ko sta Japonska in Argentina obakrat ostali praznih rok, pa je tudi jasno, da lahko ti reprezentanci v medsebojnem obračunu zadnjega kroga odločata le še o tretjem mestu in s tem morebitni uvrstitvi med osmerico v izločilnih bojih. Tja se bodo uvrstile vse prvo- in drugouvrščene ekipe iz treh predtekmovalnih skupin ter dve najboljši tretji.

V današnji prvi tekmi je Slovenija brez večjih težav premagala Japonsko. Na koncu je bil izid 116:81, Slovenija pa je tudi tokrat upravičila vlogo favorita. Vodila je vseh 40 minut in zanesljivo prišla do novega uspeha.

Škandal Šport Španci zahtevajo diskvalifikacijo slovenskih košarkarjev

 | Avtor: Epa Epa
Imela je dovolj razpoloženih igralcev, bila učinkovita v napadu, hkrati zbrana in čvrsta v obrambi, tekmeca pa je nadigrala tudi v prostorih pod obročema. Dvanajstič v samostojni zgodovini je presegla mejo 110 doseženih točk (rekord slovenske reprezentance je 122 iz leta 1993), hkrati pa se je vseh 12 igralcev vpisalo med strelce. Prvi zvezdnik Luka Dončić je na parketu tokrat prebil 25 minut in dosegel prav toliko točk, Zoran Dragić pa je dosegel 24 točk.

V drugi tekmi skupne je v uvodu kazalo, da bo dvoboj bolj izenačen. Bolje so ga začeli Argentinci, v prvi četrtini so povedli tudi za devet točk in bili blizu Španiji še do 17. minute. A po izidu 34:33, kar je bilo zadnje vodstvo Južnoameričanov na tekmi, je sledil delni izid Španije 10-0 ob koncu te in v začetku tretje četrtine.

Španija je potem nadzorovala položaj. Ni si sicer takoj priborila večje prednosti, a Argentina po drugi strani tudi ni mogla priti bližje kot na -4. V odločilnih minutah je bil za Argentino nerešljiva uganka Ricky Rubio, tekmo je končal s 26 točkami, ki je zadeval v ključnih trenutkih dvoboja.

slovenija košarka olimpijske igre tokio 3200% Šport Google ponorel zaradi Dončića

Sergio Llull (10), Pau Gasol (9) in Victor Claver (9) so tudi dodali svoje v mozaik španske zmage, pri Argentini pa je sicer strelsko izstopal Nicolas Laprovittola. S 27 točkami je bil na koncu celo najboljši strelec tekme, a tudi njegov delež je bil premalo za kaj več od znosnega poraza. Veteran Luis Scola je dodal 13 točk, v končnici pa so Argentinci pogrešali Facunda Campazza (10 točk), ki je zaradi pete osebne napake moral na klop že v 36. minuti.

Zadnji krog v tej skupini bo na sporedu v nedeljo, 1. avgusta. V jutranji tekmi bosta igrali Argentina in Japonska, v popoldanski (oziroma za slovenske ljubitelje športa dopoldanski ob 10.20) pa Slovenija in Španija.

murić prepelič Salve smeha Šport Kapetan Slovenije z epskim odgovorom na španske provokacije
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.