Šport > Olimpijske igre
29271 ogledov

Kapetan Slovenije z epskim odgovorom na španske provokacije

murić prepelič Print Screen
Kapetan slovenske košarkarske reprezentance se je hudomušno odzval na provokacije španskih novinarjev.

Slovenski košarkarji so v drugem krogu predtekmovalnega dela olimpijskega turnirja visoko s 116:81 premagali Japonsko in si tako že zagotovil vstopnico v četrtinale. 

V zadnjem obračunu pred začetkom izločilnih bojev se bodo varovanci Aleksandra Sekulića pomerili s Španijo. Po tekmi, ki bo odigrana 1. avgusta ob 10.20, bo znana tudi končna uvrstitev Slovenije v skupini.

Slovensko reprezentanco je v zadnjih dneh pretresala afera, katero so po objavi domnevno spornega dogajanja po zmagi nad Argentino sprožili španski mediji.

Škandal Šport Španci zahtevajo diskvalifikacijo slovenskih košarkarjev

Pojavila so se celo namigovanja, da bi lahko Slovenijo doletela diskvalifikacija, ker naj bi naši košarkarji med rajanjem v garderobi kršili nekatera protikoronska določila. Španski mediji so ob tem na široko problematizirali tudi kartanje, vodno pipo in prisotnost alkohola, čeprav nič od tega ni v nasprotju s pravili.

Košarkarska zveza Slovenije (KZS) je v pisnem odzivu za 24ur.com zatrdila, da Slovenci na prizorišču olimpijskih iger upoštevajo vsa pravila in ostajajo osredotočeni na izzive, ki so pred njimi. Na dogajanje se je odzval tudi Saša Dončić, ki je prepričan, da je namen španskih novinarjev zgolj provokacija in poskus preusmerjanja pozornosti slovenskih fantov.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"Malo bomo kartali"

Da umetno sproducirana afera ni mogla skaziti dobrega razpoloženja v slovenskem taboru, sta po zmagi nad Japonsko dokazala kapetan reprezentance Edo Murić in Klemen Prepelič.

"Danes bomo videli, malo bomo spet kartali," je na temo preživljanja prostega časa v olimpijski vasici šaljivo dejal Murić, nakar sta s Prepeličem oba prasnila v smeh. 

Kapetanov odgovor je bil zelo jasno sporočilo španskim košarkarjem, da bodo morali Slovence premagati na parketu.

"Potem pa Španci. Komaj čakamo Špance," je zažugal Murić.

Komentarjev 1
  • Charles_Segura 14:15 30.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice