Gorenjska
1159 ogledov

»Naš Primož Roglič olimpijski prvak«

Tudi Kranj ima delček zlate olimpijske medalje. Na svojega nekdanjega dijaka Primoža Rogliča so namreč zelo ponosni na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj.

Olimpijski prvak v kronometru Primož Roglič je srednješolska leta preživel v Kranju. Obiskoval je sedanjo Gimnazijo Franceta Prešerna Kranj, na kateri se lahko pohvalijo s številnimi uspehi športnikov, ki so uspešno zaključili oziroma še obiskujejo šolo. Med njimi je tudi Roglič.

»Naš nekdanji dijak Primož Roglič je še enkrat več dokazal, kako izjemen športnik je in kako je po vseh težavah samo še močnejši. Na kronometru je dosanjal olimpijske sanje in se za vedno zapisal v zgodovino slovenskega športa. Primož vsem nam si neprecenljiv vzor, ponosni smo nate in ti iskreno čestitamo,« so v čestitki zapisali na Gimnaziji Franceta Prešerna Kranj.

Dodajmo še, da bodo v novem šolskem letu imeli kar dva športna oddelka. Ministrstvo jim je namreč omogočilo odprtje še enega športnega oddelka v programu splošne gimnazije. Doslej so se športniki že lahko šolali v športnem oddelku ekonomske gimnazije. Gre za ustrezno prilagojen program, ki združuje kombinacijo kakovostnega šolanja in ugodnih pogojev za trening. Nov oddelek pa bo sedaj omogočil vpis tudi tistim športnikom, ki se želijo izobraževati v splošnem gimnazijskem programu. Zanj si je kranjska gimnazija prizadevala dolga leta.

Gimnazija Franceta Prešerna Kranj ŠOLA Gorenjska V novem šolskem letu nov športni oddelek v Kranju
Komentarjev 1
  • Jacqueline_Hall 09:51 29.julij 2021.

    Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦