Šport > Olimpijske igre
2215 ogledov

Toliko gledalcev je spremljalo Rogliča

Primož Roglič kronometer Tokio 2020 Epa
Zmagoslavje slovenskega kolesarja je v sredo kljub dopoldanskemu terminu prenosa spremljalo veliko gledalcev.

Kot so sporočili iz RTV Slovenija, je več kot dve uri dolgo vožnjo na čas Primoža Rogliča na olimpijskih igrah v Tokiu v povprečju gledalo 7,4 odstotka oziroma 140.400 gledalcev nad 4. letom starosti. Ogled kronometra je spremljalo torej 61 odstotkov takratnih gledalcev televizije.

Nikias Arndt Škandal Šport Neljube scene pred Rogličevo zmago

Veliko gledalcev pa je Rogliča pospremilo tudi ob razglasitvi uradnih rezultatov ob 10.07, ko je program TV SLO 2 gledalo 230.700 gledalcev (delež gledalcev 71-odstoten), kar je do sedaj tudi najvišja dosežena gledanost tega tedna med vsemi slovenskimi televizijskimi programi.

Zaradi termina tekme pa se je veliko gledalcev obrnilo tudi na spletno stran rtvslo.si, kjer si je prenos preko spletne strani hkrati v živo ogledalo tudi preko 83.000 različnih uporabnikov, kar predstavlja rekordno gledanost televizije v živo preko spleta do sedaj pri nas, so še zapisali pri RTV Slovenija.

Primož Roglič Roglič Šport Tako je bilo v vozilu: Do cilja pridi mrtev!

primož roglič | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice