Šport > Olimpijske igre
12096 ogledov

Tako je bilo v vozilu: Do cilja pridi mrtev!

Primož Roglič Anže Malovrh/STA
Slovenski šampion je lahko računal na podporo.

Slovenski selektor Andrej Hauptman je bil do tokratnih olimpijskih iger Slovenec z najboljšo uvrstitvijo na največjem športnem dogodku, leta 2004 je v Atenah osvojil peto mesto. Tokrat je svoja varovanca pripeljal do kolajn. Tadej Pogačar je osvojil bron na cestni preizkušnji, Primož Roglič zlato v vožnji na čas.

Hauptman, ki je pred kratkim v vlogi športnega direktorja ekipe UAE sodeloval tudi pri rumeni majici Pogačarja na Touru, je z vozila tudi tokrat delil nasvete. Za razliko od kolesarjev na cestni dirki imajo na olimpijskih igrah kronometristi na voljo dragoceno pomoč iz spremljevalnih vozil.

Tako pa to izgleda, ko kolesar vozi proti zlatemu odličju.

Roglič je očitno odlično upošteval navodila, v zadnjih kilometrih je namreč še izdatno nadgradil svojo prednost pred na koncu drugouvrščenim Tomom Dumoulinom. Primožev moštveni kolega pri moštvu Jumbo-Visma je prišel do svoje druge srebrne olimpijske kolajne, gre za podvig, saj se je Nizozemec še pred parimi meseci spogledoval s predčasnim koncem kariere. Treji je bil Rohan Dennis, ki bo v naslednji sezoni prav tako moštveni kolega Slovenca.

Ta je bil tudi ob prečkanju ciljne črte v svojem 'filmu'. Ker zaradi črt na dirkališču Fuji ni bil prepričan, da je že prišel v cilj, je še nekaj časa močno pritiskal na pedala, nato pa so ga z mahanjem le zaustavili. Hauptman sicer te poteze ni videl, saj so spremljevalno vozilo že prej usmerili skozi bokse dirkališča.

Primož Roglič | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

 
Komentarjev 16
 • Daniel_Johnson 14:53 29.julij 2021.

  Zdaj bo Google za spletno delo od doma plačeval od 25.000 do 30.000 dolarjev na mesec.Z mojo zadnjo mesečno spletno plačo sem prejel 27483 dolarjev iz računa paypal. Več o tem na tej spletni strani ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 19:25 28.julij 2021.

  .Daleč najboljši na svetu, pa ga spet doma pokopavajo kavč strokovnjaki...Ko ga nekdo hinavsko zruši, namerno ali ne je pa "neroden"..Kje kurac je bila takrat njegova ekipa ?! Banda pokvarjena... To gospodje in gospe je skakalec in najboljši kolesar danes ...prikaži večs in v naslednjem desetletju...Neverjetno kaj je naredil ostalim..Saj pravim, če bi to bila F1, bi zmagal za cel krog in bi lahko F1 kar ukinili..

 • Avatar Sreten Lukić
  lluckyss 18:59 28.julij 2021.

  Fora je v tem, da jih je potem, ko so ga brutalno vrgli v ograjo in ga poškodovali vsaj za mesec ali dva , pohodil vse z minuto naskoka...to je tako kot da bi v F1 zmagal s krogom prednosti.. ...prikaži več Je fenomen kot je Luka...Najbolj znana Slovenca na planetu trenutno...jebeš politike..

Sorodne novice