Šport > Kolesarstvo
2833 ogledov

Drugi junak: V čast mi je bilo delati za Tadeja in Primoža

Jan Tratnik Anže Malovrh/STA
Za uspeh Tadeja Pogačarja je zaslužna celotna ekipa.

Tadej Pogačar je že prvi pravi tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Tokiu osvojil kolajno za Slovenijo. A kot je značilno za kolesarstvo, gre za ekipni uspeh. Velik delež je k uspehu rojaka na primer prispeval Jan Tratnik, ki je dolgo časa narekoval tempo v glavnini in lovil ubežnike.

"Ko smo videli sliko fotofiniša na ekranu, smo mislili, da je bil drugi. Šele potem v cilju sem izvedel, da je bil Carapaz spredaj sam. Super," je po dirki za RTV dejal danes izjemni Tratnik. "Ni mi bilo težko. V čast mi je delati za Primoža in Tadeja. Sem smo prišli s ciljem, da z njima osvojimo kolajno, saj sta 'klančarja' in sta tega sposobna. Užival sem v tem in sem ponosen, da sem del te medalje. Videlo se je, da kolesarstvo ni individualni šport," je še ocenil 31-letni Idrijčan.

Tadej Pogačar Za las Šport Kolajna za Slovenijo, odločal tudi fotofiniš!

Primož Roglič, ki je prav tako sodil v širški krog favoritov, a po padcih na dirki po Franciji ni bil povsem pravi. Na koncu je zasedel 28. mesto (+6:20). "Definitivno je to super dan za slovensko kolesarstvo. Če že sebe komentiram, sem imel dosti težav že takoj po startu. Na koncu je bilo sicer malo boljše. Nisem imel ravno najboljšega dne in ni bilo dovolj, da bi bil skupaj z najboljšimi. Je pa lepo videti, da lahko kot Slovenija dosežemo super rezultat," je za RTV dejal Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Nekaj smole je imel Jan Polanc, ki je ob prvem obisku dirkalipča Fuji padel in imel težave s kolesom. Na koncu je osvojil 43. mesto(+10:12), Tratnik pa je po veliko opravljenega dela končal kot 67. (+16:20).

"Izjemno težka dirka, huda vročina, vlaga. Spredaj smo želeli z Belgijci skupaj nadzorovati dirko, a potem tudi veš, da boš hitro izgubil Tratnika. On je res opravil fenomenalno delo, to je bilo nekaj neverjetnega. Z izjemo padca Polanca je bilo med vzponoma vse v redu, kasneje pa je imel še smolo s sneto verigo. Primož danes ni imel dneva, imel je težave s krčem," je preostale varovance ocenil selektor Andrej Hauptman, ki je s petim mestom iz Aten 2004 držal doslej najboljšo slovensko kolesarsko uvrstitev na olimpijskih igrah.

Tadej Pogačar Od samostojnosti Šport Kolesarstvo osmi šport z olimpijsko kolajno na POI Tadej Pogačar Junak Šport Pogačarju je to uspelo kot prvemu v zgodovini

"Bilo je kar divje. Na klanec smo lažje zadihali, nato pa so se kolesarji 30 km pred ciljem 'polovili', zraven pa so prišli tudi hitri kolesarji. Vedeli smo, da bo Tadeju težko po zmagi na Touru. V takšni skupini smo vedeli, da bosta Tadej ali Van Aert težko napadla, saj jima bodo vsi sledili. Je pa znova pokazal, iz kakšnega testa je in nam prinesel medaljo. Prebili smo led za slovenske športnike in gremo naprej," je še dodal sicer direktor moštva UAE Team Emirates.

Andrej Hauptman | Avtor: Anže Malovrh/STA Anže Malovrh/STA

Komentarjev 1
  • Alex_Galbraith 16:11 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦