Šport
263 ogledov

Štangarjeva klonila proti branilki naslova

Maruša Štangar Epa
Štangarjeva morala stisniti roko branilki naslova.

Maruša Štangar je v Tokiu odprla slovenske nastope v judu. Po zmagi v prvem krogu nad Korejko Yujeong Kang, je morala 23-letna slovenska reprezentantka nato priznati premoč olimpijski prvakinji iz Ria 2016 Pauli Pareto iz Argentine.

Tekmovalka ljubljanske Olimpije je tekmovanje začela zelo učinkovito in v prvi borbi ugnala nosilko dveh odličij z azijskih iger Yujeong Kang iz Južne Koreje. Uvodna borba je bila povsem v znamenju varovanke Olge Štirba. Korejka je poskusila z nevarnim metom v uvodu, nato pa je prevladovala Štangarjeva in po polovici dvoboja slavila s končnim prijemom v parterju.

Povsem drug zalogaj je bila vsaj na papirju branilka naslova iz Rio de Janeira in nekdanja svetovna prvakinja 35-letna Argentinka Paula Pareto. Kar 12 let mlajša Ljubljančanka je bila prepričana, da bogate izkušnje tekmice lahko nadomesti z vztrajnostjo in hitrostjo, ki sta na njeni strani.

A slovenska junakinja zadnjih evropskih iger v Minsku, kjer je osvojila bron, je bila nepazljiva v prvem napadu. Nasprotnici je uspel met za vazari. Ko pa se je Štangarjeva potem še bolj odprla, imela je sicer lepo priložnost v parterju, pa je to izkušena Južnoameričanka znala kaznovati in predčasno končati dvoboj.

"Njene akcije me niso presenetile. To je olimpijska prvakinja in to so njene močne tehnike. Na žalost ji je takoj uspel met. Meni akcije nato v parterju ni uspelo dokončati. Kasneje so po novi akciji pogledali posnetek in ji dosodili še en vazari, s čimer je bilo borbe hitro konec. Sama sem razočarana nad izidom, ampak kaj naj?" se je po tekmi spraševala Štangarjeva, ki je računala na priložnost z nožnimi tehnikami, ali pa, da bi nasprotnici izsilila kazni.

"Želela sem si vsaj uvrstitev med najboljših osem, a za to je treba premagati eno od najboljših osmih tekmovalk tukaj, kar se danes ni izšlo," je še dejala Štangarjeva, ki jo zdaj čaka krajši tekmovalni premor, saj bo šla neposredno po igrah na operacijo kolena, ob odmoru pa bo nekaj več časa lahko namenila tudi študiju na biotehnični fakulteti.

V nedeljo bo v Budokan Areni v Tokiu, ki je pred dvema letoma gostila tudi svetovno prvenstvo, na tatamijih nastopil Adrian Gomboc v kategoriji do 66 kg.

Komentarjev 1
  • Thomas_Tracy 10:20 24.julij 2021.

    Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice