Šport
2054 ogledov

Neverjetno, koliko medalj Američani napovedujejo slovenskim športnikom

Olimpijske medalje Profimedia
Pri AP so Sloveniji pripisali kar devet kolajn.

Številne spletne strani so tik pred petkovim slovesnim odprtjem olimpijskih iger v Tokiu znova posodobile predvideno bero kolajn za posamezne udeleženke. Gracenote, ki je posodobil lestvico v torek, 20. julija, Slovenije ni uvrstil med 30 najuspešnejših držav, bi pa po napovedi ameriške tiskovne agencija AP Slovenija prejela devet kolajn.

Slovenci smo že vajeni, da tuja javnost Slovenijo pogosto zamenjuje s Slovaško. To je naredila tudi agencija AP, ki je Sloveniji pripisala sedem odličij, po natančnem pregledu pa je razvidno, da slovenskim športnikom v resnici pripisuje kar devet odličij, saj je kajakašema Petru Kauzerju in Evi Terčelj namesto Slovenije pripisala Slovaško. Obema AP sicer napoveduje bron.

Peter Kauzer, sprejem | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pravilno pa so slovensko zastavo pripisali sedmim športnikom, med katerimi z napovedanim zlatim odličjem izstopa športna plezalka Janja Garnbret. Srebro so pri AP predvideli trem športnikom. To so Živa Dvoršak (strelstvo), Tadej Pogačar (kolesarstvo) in Kristjan Čeh (atletika). Bron pa naj bi poleg Kauzerja in Terčeljeve pripadel še dvema od preostalih treh slovenskih čolnov v kajaku in kanaju, Benjaminu Savšku ter Anji Osterman in Špeli Ponomarenko Janić na mirnih vodah. Poleg tega naj bi bron osvojila tudi olimpijska prvakinja iz Ria 2016, judoistka Tina Trstenjak.

Ameriška tiskovna agencija je na svoji strani v sredo zvečer objavila poimenski seznam prav vseh dobitnikov kolajn v vseh disciplinah na letošnjih OI, ki se bodo uradno začele danes. AP je svoji reprezentanci v Tokiu napovedala 54 zlatih kolajn.

Po napovedi spletne strani Olympicmedalspredictions Slovenija ostaja pri štirih kolajnah, po njihovi oceni bi dežela na sončni strani Alp osvojila dve zlati in dve bronasti kolajni. Na vrhu te lestvice so Američani, ki jim Olympicmedalspredictions napoveduje natanko 50 zlatih kolajn.

Tina Trstenjak | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Tudi spletna stran, ki ponuja stave, Bestsports je 20. julija posodobil svojo napoved olimpijskih kolajn. Sloveniji napoveduje eno zlato (športno plezanje) in tri srebrne medalje (dve v kajaku in kanuju ter eno v judu). Vse od junija leta 2019 na Bestsports redno posodabljajo bero kolajn, Slovenija pa ves čas niha med tremi in štirimi.

Tudi na tej lestvici prednjačijo Američani s 47 zlatimi kolajnami, sledijo pa jim Kitajci (30) in predstavniki Rusije (24), ki tam zaradi dopinških nečednosti ne bodo nastopali pod simboli svoje države.

Po navedbah portala results.totallympics, ki upošteva mesta, osvojena na zadnjih svetovnih prvenstvih v olimpijskih disciplinah, so na vrhu prav tako Združene države Amerike, Slovenija naj bi tudi po tej napovedi prejela štiri kolajne, od tega dve zlati in dve bronasti.

anamari velenšek oi 2016 rio de janeiro judo | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Štiri odličja je Slovenija osvojila tudi na poletnih igrah leta 2016 v Riu de Janeiru in 2012 v Londonu.

Gracenote na vrh uvršča ZDA, a je, kar se tiče Američanov, nekoliko manj optimističen s 40 zlatimi kolajnami. Sledijo Kitajska (33), Japonska (26) in ruski športniki (21). Še štiri druge olimpijske ekipe bi po njihovih napovedih prejele več kot deset zlatih kolajn. Največje število kolajn pa bi pripadlo ZDA (96), nato ruskim športnikom (68), Kitajski (66) in Japonski (60). Velika Britanija bi kot edina preostala ekipa po njihovih napovedih prebila mejo 50 kolajn.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice