Šport > Košarka
4024 ogledov

Ameriški stroj že melje, padla ena najmočnejših reprezentanc sveta

Ameriška košarkarska reprezentanca Reševalni pas/Twitter
Ameriški košarkarji v generalki za Tokio boljši od Špancev.

Ameriška košarkarska reprezentanca je na zadnji pripravljalni tekmi pred odhodom na poletne olimpijske igre v Tokiu v noči na ponedeljek v Las Vegasu premagala Španijo s 83:76. Najbolj učinkovita igralca ameriške zasedbe sta bila Damian Lillard z 19 in Kevin Durant s 14 točkami, pri Španiji pa Ricky Rubio s 23 točkami.

Prvi favoriti za zlato kolajno na bližnjem olimpijskem turnirju v deželi vzhajajočega sonca so na štirih pripravljalnih tekmah dosegli dve zmagi proti Argentini in Španiji ter doživeli dva poraza proti Nigeriji in Avstraliji.

Izbranci ameriškega selektorja Gregga Popovicha bodo prvo tekmo v Tokiu igrali proti Francozom, v skupinskem delu pa se bodo pomerili še z Iranci in Čehi.

Na olimpijskem turnirju bo premierno nastopila Slovenija, njene tekmice v skupini C pa so Španija, Japonska in Argentina. V skupini B bodo igrali Nemčija, Avstralija, Nigerija in Italija.

Komentarjev 1
  • Ana_Jenkins 13:59 19.julij 2021.

    V zadnjih 4 tednih sem prejel 27346 EUR od dela s krajšim delovnim časom od doma. To službo sem dobil pred dvema mesecema in v prvem mesecu sem brez spletnih izkušenj prejel 20569 EUR. ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice