Šport > Kolesarstvo
22891 ogledov

Roglič pred olimpijskim kronometrom prečrtal enega velikega tekmeca

Daniel Martinez Profimedia
Rogličev tekmec v kronometru je ostal brez nastopa na OI.

Kolumbijski kolesar Daniel Felipe Martinez je ostal brez nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu, ki se bodo začele 23. julija, poroča kolesarski spletni portal cyclingnews. Član moštva Ineos Grenadiers je namreč še naprej pozitiven na novi koronavirus, zaradi česar ne bo nastopil na kronometru, na katerem bo od Slovencev dirkal Primož Roglič.

Kolumbijski kolesar, specialist za vožnjo na čas in odličen hribolazec, se je z novim koronavirusom okužil po koncu dirke po Italiji. Na Giru je bil glavni pomočnik rojaku Eganu Bernalu na poti do skupnega slavja.

Daniel Martinez | Avtor: Profimedia Profimedia

Po informacijah kolesarskega portala Mundo Ciclistico, ki ga navaja Cyclingnews, je 25-letnik sam sporočil, da je po več tednih še vedno pozitiven na novi koronavirus. Kolumbijska ekipa se bo tako v Tokio odpravila brez državnega prvaka v vožnji na čas.

Na preizkušnji, ki bo na vrsti 28. julija, ga bo nadomestil Rigoberto Uran, desetouvrščeni na v nedeljo končani dirki po Franciji. Na cestni dirki bodo nastopili Esteban Chaves, Sergio Higuita, Nairo Quintana in Uran.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice